Fok Balıkları Tsunamiden Kaçıyor

KAMCHATKA YARIMADASI’NDA MEYDANA GELEN DEPREM HAFIZALARDAN SİLMİYOR

Rusya’nın doğusundaki Kamçatka Yarımadası’nda 8.8 büyüklüğündeki depremin etkileri devam ediyor. Depremin 20 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildiriliyor. Ayrıca bölgede 6.9 ve 6.3 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi. Yaşanan bu depremlerin ardından tsunami uyarısı yapıldı. Güney Doğu Asya’nın çeşitli ülkeleri ve ABD’nin bazı bölgelerinde de tsunami tehlikesine karşı uyarılar verildi. Rusya’nın doğu kıyıları, ABD’nin Hawaii Adaları ve Japonya kıyıları tsunami dalgalarının etkisiyle karşı karşıya kaldı.

Bölgeden ulaşan görüntülerde, fok balıklarının panik içinde kaçtığı anlar kaydedildi. Yerel medya, düşen kayaların ardından fok sürüsünün hızla kıyıdan uzaklaştığı anları paylaştı. Görüntülerde, fokların panik içinde denize doğru kaçtığı net bir şekilde görünmekte.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.