Galatasaray’da devre arası transfer dönemi yaklaşırken kadroda önemli değişiklikler olabileceği iddia ediliyor. Sarı-kırmızılı ekibin beklentilerin altında kalan futbolcularının performansları tartışılmaya devam ediyor. Teknik direktör Okan Buruk’un hazırlayacağı raporun, futbolcuların geleceğinde belirleyici bir rol üstlenmesi bekleniyor.
SANE VE İLKAY İÇİN AYRILIK İHTİMALİ
Sezon başından bu yana performansıyla beklentileri karşılayamayan Leroy Sane, yüksek maliyeti nedeniyle eleştiriliyor. Alman futbolcunun yıllık 12 milyon euro maliyeti de değerlendirmelerde etkili oluyor. Benzer bir durum, İlkay Gündoğan için de geçerli. Gençlerbirliği karşılaşmasında forma şansı bulan tecrübeli futbolcunun performansı, beklentileri karşılamadı. İlkay’ın yıllık maliyeti ise 5 milyon euro olarak dikkat çekiyor. Galatasaray yönetiminin, bu futbolcularla ocak ayında yolları ayırma seçeneğini değerlendirebileceği belirtiliyor.
KAAN AYHAN DA LİSTEDE
Sane ve İlkay Gündoğan’ın yanı sıra Kaan Ayhan’ın da devre arasında takımdan ayrılabilecek isimler arasında olduğu öne sürüldü. Böylece sarı-kırmızılılar, ara transfer döneminde üç futbolcu hakkında önemli kararlar alabilir. Bu üç oyuncunun toplam maliyetinin 19,5 milyon euro olduğu ifade ediliyor. Yönetimin, kadro planlaması ve maliyet hesaplarını göz önünde bulundurarak ocak ayında kapsamlı bir değişiklik yapabileceği konuşuluyor.
SANE'NİN TAVIRLARI TARTIŞMA KONUSU
Leroy Sane’nin sahadaki performansının yanı sıra takım içindeki tavırlarının da rahatsızlık yarattığı iddia ediliyor. Alman futbolcunun umursamaz olarak nitelendirilen davranışlarının, takım arkadaşlarını olumsuz etkilediği belirtiliyor. Beklentilerle kadroya katılan yıldız oyuncunun durumu, geleceğiyle ilgili kararlarda etkili olabilir.
GÖZLER OKAN BURUK'UN RAPORUNDA
Galatasaray yönetimi, devre arası öncesinde teknik direktör Okan Buruk’un hazırlayacağı raporu bekliyor. Tecrübeli teknik adamın futbolcularla ilgili değerlendirmelerinin ardından yönetimin, kadroda kalacak ve ayrılacak isimler konusunda karar vermesi öngörülüyor. Yönetimin, sezon sonunu beklemeden ocak ayında harekete geçme ihtimali bulunuyor. Ancak nihai kararın, teknik heyetin raporu ve kulübün yapacağı değerlendirmeler doğrultusunda şekillenmesi bekleniyor.