Gazprom’un Net Kârı 660,4 Milyar Ruble

GÜÇLÜ GAZPROM’UN YILI

Türkiye ile ortak projeleri olan Gazprom, Rusya için kritik bir şirket konumunda. Rus enerji şirketinin yılın ilk çeyreğinde net kârı, geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 1 artışla 660,4 milyar rubleye (yaklaşık 8,4 milyar dolar) ulaştığı belirtiliyor. Gazprom’un açıklamasında, net kârın rublenin yabancı paralara karşı güçlenmesinin etkisiyle yükseldiği ve bu durumun döviz yükümlülüklerinin yeniden değerlenmesinden kaynaklı kazanç sağladığı vurgulanıyor. Şirketin gelirleri de bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 1 artarak 2,8 trilyon rubleye çıkmış durumda. Net kârın yüzde 1 artarak 660,4 milyar rubleye yükseldiği, net borcun da yüzde 10 düşüşle 6 trilyon rubleye gerilediği ifade ediliyor.

DÜŞEN DOĞALGAZ SEVKİYAT LİMİTLERİ

Ukrayna savaşı öncesinde Avrupa’nın en büyük doğalgaz tedarikçisi olan Gazprom, 50 yılı aşkın süren boru hattı yatırımlarıyla 2022 yılına kadar kıtanın pazar payını yüzde 40’a kadar çıkartmıştı. Ancak, uygulanan yaptırımlar nedeniyle Gazprom, müşterilerini ABD, Katar ve Norveç gibi sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarikçilerine kaybetti. Geçen yıl Avrupa’ya 15 milyar metreküp doğalgaz sevk ederken, bu hacim 2021 yılında 201,7 milyar metreküp seviyesindeydi.

ÇİN’E YENİ SEVKİYAT

Ayrıca, şirketten yapılan açıklamaya göre, Çin’e Sibirya’nın Gücü Boru Hattı üzerinden ilk 100 milyar metreküp doğalgaz sevkinin gerçekleştiği duyuruldu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.