Gazze’de Acı Tablo!

GÜNDEME DAMGA VURAN ACILAR

Gazze Şeridi’nde devam eden insanlık dışı uygulamalar, bölgedeki açlık sorununu silah olarak kullanan İsrail’in tutumunun bir yansıması olarak gündeme geliyor. Yetersiz beslenmeye bağlı olarak meydana gelen can kayıpları her geçen gün artış gösteriyor.

SON DAKİKA KAYIPLARI

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın sağladığı verilere göre, son 24 saat içerisinde Gazze Şeridi’nde açlık ve yetersiz beslenmeden 1’i çocuk olmak üzere 3 sivil hayatını kaybetti. Bu, bölgedeki acı realitenin bir başka göstergesi olarak kaydediliyor.

CAN KAYBILARI ARTIYOR

Yetersiz beslenme, Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısını giderek artırıyor. Toplamda, 147 çocuğun da dahil olduğu 435 kişi açlık ve beslenme yetersizliğinden dolayı hayatını kaybetti. Bu durum, uluslararası toplum tarafından dikkatle izleniyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı abluka ve sürmekte olan yoğun saldırılar sonucunda gıda erişiminde problemler yaşayan Filistinlilere yönelik bir yardım kuruluşu tarafından sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirildi. Gazze Şeridi’nin orta kısmındaki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda yapılan bu dağıtım sırasında büyük bir yoğunluk ortaya çıktı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.