Gazze’de Ateşkes Sonrası Yıkım Görüntülendi

İsrail ile Hamas, Gazze’de ateşkes sağlamak amacıyla Mısır’da bir araya geldi. Türkiye’nin de rol oynadığı ateşkesin ardından Gazze sokaklarında yoğun bir sevinç yaşandı. Bununla birlikte, İsrail ordusunun çekilmesi sonucunda geride bıraktığı tahribat ise gözler önüne serildi.

DÖNENLER YIKIMLA KARŞILAŞIYOR

İsrail ordusunun geri çekilmesinin ardından ez-Zehra bölgesine dönen yerinden edilmiş Filistinliler, evlerinin bulunduğu bölgelerde büyük bir yıkım ile karşılaştı.

İSRAİL ORDUSU BİNALARI YERLE BİR ETTİ

Ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından bölgeye dönen siviller, İsrail ordusunun geniş çapta binaları ve yüksek katlı yapıları yerle bir ettiğini gözlemledi.

“HER ŞEY YOK OLDU”

Bölgede bulunan bir muhabirin bildirdiğine göre, insanlar evsiz ve aç durumda, sahip oldukları her şeyin kaybıyla yüzleşmek zorunda kaldı. Eğitim kurumları, maddi varlıkları ve dönebildikleri mahalleleri yok olmuş durumda. Gazze nüfusunun büyük bir kesimi kelimenin tam anlamıyla evsiz kaldı. Haberde yer alan bir ifade şöyle: “Peki ateşkesin ardından ne olacak? Filistinliler bu soruyu soruyor. Ateşkesle uyandılar, ama burada normal bir yaşamın kalmadığı gerçeğiyle de karşılaşıyorlar. En temel gereksinimler olan su, elektrik ve altyapı tamamen yok oldu.” Filistinliler, daha fazla yardım talep ediyor. Bir kısmı tedavi beklerken, diğerleri için Refah Sınır Kapısı’nın yeniden açılacağı ve insanların Gazze’ye geçiş yapabileceği bilgisi endişe ile bekleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.