GAZZE’DEKİ DRAM DEVAM EDİYOR
Gazze bölgesindeki trajedi her geçen gün derinleşiyor. İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki işgalini kalıcı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü saldırılar aralıksız devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana süregelen saldırıların güncel bilançosunu açıkladı.
ÖLÜ SAYISI ARTIYOR
Açıklamaya göre, son 24 saat içinde Gazze Şeridi’ndeki hastanelere 37 cansız beden ve 175 yaralı ulaştı. Cenazelerden 4’ünün daha önceki saldırılarda enkaz altında kalan sivillere ait olduğu kaydedildi. Bakanlık, 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısının 65 bin 419’a, yaralı sayısının ise 167 bin 160’a yükseldiğini bildirdi.
YARDIM NOKTALARINA SALDIRILAR DEVAM EDİYOR
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in yardım noktalarına yönelik saldırılara devam ettiğini belirtti. Son 24 saat içinde 5 cansız bedenin hastanelere ulaştığı ve 20 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Açıklamada, “Yardım dağıtım noktalarında geçimlerini sağlamak için beklerken ölenlerin sayısı 2 bin 531’e, yaralı sayısı ise 18 bin 531’e yükseldi.” ifadeleri yer aldı.