“Gazze’de Soykırım Tanık Olduk.”

SLAVİYA CUMHURBAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Pirc Musar, Slovenya’nın barışçıl ve istikrarlı bir Avrupa komşuluğu için çabaladığını vurguladı. AB’nin Orta Doğu’daki krize yönelik daha etkili adımlar atması gerektiğini belirtti. “Gazze’de tanık olduğumuz şey soykırımdır ve biz buna sessiz kalıyoruz. Uluslararası ve insan hakları hukuku çerçevesinde saldırılara bir an evvel son verilmesi çağrısında bulunuyoruz.” Cumhurbaşkanı, Filistin’in tanınmasının bölgede kalıcı ve adil barışa ulaşmak için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Pirc Musar’ın açıklamaları, Avrupa Parlamentosu’nda önemli bir etki yarattı. Konuşmasının ardından ayakta alkışlanan Slovenya Cumhurbaşkanı, AB’nin bölgedeki çatışmalara karşı daha net bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Büyükçekmece’ye Kayıp Kadın Cinayeti Davasında Gelişmeler

Büyükçekmece'de bulunan Sedef Güler'in cinayetiyle ilgili devam eden davada, sanıklardan biri, suçlamaları reddederek akıl sağlığını kaybettiğini öne sürdü.

Zeytinburnu’nda Beton Dökülmesi Araçları Hasara Uğrattı

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm sürecindeki bir binanın çatısından düşen beton parçaları park halindeki üç araca zarar verdi, şans eseri yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.

Adana’da Halk Otobüsünde Şoförle Yolcu Kavgası

Adana'da bir halk otobüsünde şoför ve kadın yolcu arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. O anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Kadın Yolcu İle Sürücü Arasında Kavga Çıktı

Adana'da, halk otobüsünde şoför ile bir kadın yolcu arasında tartışma çıktı. Olay, cep telefonu kameraları tarafından kaydedildi ve kavga haline dönüştü.

Yeni Vergi Paketi ile Harç ve Emlak Vergisi Düzenlemeleri

Yeni vergi paketi, TBMM'de onaylanarak yürürlüğe girdi. Araç alım-satımında harç alınacak, emlak vergisi artışı yüzde 100 ile sınırlanacak. Kamuya 250 milyar lira kaynak sağlanması planlanıyor.