Gazeteci yazar Hasan Sancar, Halkların Demokrat Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilli aday adaylığı için resmi başvurusunu yaptı.
HDP il binasında partililer ile görüşten Sancar, resmi başvuru için gerekli evrakları hazırladıktan sonra yetkililere teslim etti.
"BARIŞA VE KARDEŞLİĞE KÖPRÜ OLMAK İÇİN ADAY OLDUM"
HDP Diyarbakır milletvekili aday adayı Hasan Sancar, temel hedeflerinin demokratik bir çerçeve olduğunu söyledi. Sancar, "Son dönemlerde barışa ve kardeşliğe köprü olabilmek için dosyalarımız gibi bembeyaz bir şekilde adaylık için HDP'ye başvuruyoruz. Bölgede ciddi sıkıntılar söz konusudur. Bu sıkıntıları biz de 15 yıldır, bölgemizde takip ediyoruz. 15 yılda ciddi sıkıntıların olduğunu gördük. Burada temel hedefimiz sürece katkı sunmaktır. Siyasette daha aktif olabileceğimizi düşündüğümüz için böyle bir karar verdik. Yıllardır bölgeye gazeteci ve yazar olarak hizmet ediyorum. Medya noktasında yapılması gerekenleri yaptığımızı düşünüyorum. Şimdi ise siyasette başarılı olmak için halkımız, kentimiz, dilimiz ve kültürümüz için Ortadoğu'daki barışı sağlamak için bütün imkanları seferber ettik. HDP'ye başvurduk hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.
HDP'den Diyarbakır milletvekili aday adayı olan Hasan Sancar, resmi başvurusunun ardından parti binasından ayrıldı.