Trendyol Süper Lig’in açılış haftasında Gençlerbirliği ile Fenerbahçe, Eryaman Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip mücadeleden 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. Gençlerbirliği’nin gollerini 37. dakikada Tongya ve 56. dakikada Oğulcan Ülgün kaydetti. Fenerbahçe’nin tek sayısı ise 13. dakikada Anderson Talisca’dan geldi. Bu sonuçla Gençlerbirliği sezona 3 puanla başladı. Fenerbahçe ise yeni sezona puansız bir giriş yaptı. Sarı-lacivertliler, ikinci haftada Konyaspor’u konuk edecek. Başkent ekibi ise Göztepe deplasmanına çıkacak.
KARTAL ROTASYONLA SAHAYA ÇIKTI
Gençlerbirliği’ne konuk olan Fenerbahçe, son Avrupa kupası maçına göre 6 değişiklikle mücadele etti. Teknik direktör İsmail Kartal, 18 Ağustos Salı günü oynanacak Olimpik Lyon maçı öncesi rotasyona gitti. Kartal, Sturm Graz’ı 1-0 yendikleri rövanş maçının ilk 11’ine göre biri zorunlu 6 değişiklik yaptı. Sarı-lacivertli takımda kaleye Tarık Çetin geçti. Tarık, geçen sezon dört maçta Fenerbahçe’nin kalesini korumuştu. Bu sezonki dört Şampiyonlar Ligi eleme maçında görev yapan Mert Günok sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Brezilyalı Ederson ise cezası dolayısıyla başkente getirilmedi. Kartal; Nelson Semedo, Archie Brown, N’Golo Kante, Mason Greenwood ve Kerem Aktürkoğlu’nun yerine Mert Müldür, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Oğuz Aydın ve İrfan Can Kahveci’ye şans verdi. Teknik direktör, Tarık Çetin, Mert Müldür, Milan Skriniar, Nathan Ake, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Matteo Guendouzi, İrfan Can Kahveci, Marco Asensio, Oğuz Aydın ve Anderson Talisca’dan oluşan 11’i sahaya sürdü. Yedek kulübesinde Kuzey Sapaz, Yiğit Efe Demir, Brown, Semedo, Kante, Bartuğ Elmaz, Greenwood, Kerem Aktürkoğlu, Vedat Muric ve Dorgeles Nene yer aldı. Fenerbahçe’nin dün imza töreni düzenlediği golcü Romelu Lukaku, başkent kafilesine dahil edilmedi.
AKE VE İRFAN CAN'IN DÖNÜŞÜ
Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Nathan Ake, sarı-lacivertli formayla Süper Lig’de ilk kez sahaya çıktı. Manchester City’den transfer edilen Ake, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki dört eleme maçında da oynamıştı. Kiralık olarak gittiği Kasımpaşa’dan dönen İrfan Can Kahveci ise ligde Fenerbahçe formasını 314 gün sonra yeniden giydi. İrfan Can, son lig maçına 5 Ekim 2025’te Samsunspor’a karşı çıkmıştı.
İSMAİL KARTAL LİGE GERİ DÖNDÜ
Sezon başında göreve gelen teknik direktör İsmail Kartal, 811 gün sonra Süper Lig’de bir maçta görev aldı. Kartal, son lig maçına 26 Mayıs 2024’te yine Fenerbahçe’nin başında çıkmıştı. 65 yaşındaki teknik adam, iki sezonun ardından yeniden bir lig maçında takımının yedek kulübesinde yer aldı. 2023-2024 sezonuna Kartal yönetiminde başlayan sarı-lacivertliler, 38 maçta 99 puan toplayarak sezonu ikinci sırada tamamlamıştı.
GENÇLERBİRLİĞİ'NDE İLK MAÇ
Ev sahibi ekipte yeni transfer İrfan Can Eğribayat, Gençlerbirliği formasıyla ilk resmi maçına çıktı. Fenerbahçe’den transfer edilen İrfan Can, eski takımına karşı başkent ekibinin kalesini korudu. Gençlerbirliği maça İrfan Can Eğribayat, Pedro Pereira, Dimitrios Goutas, Zan Zuzek, Abdurrahim Dursun, Ousmane Diabate, Oğulcan Ülgün, Ensar Kemaloğlu, Adama Traore, Franco Tongya ve Sekou Koita’dan oluşan 11’le başladı. Geçen sezon sakatlıklarından dolayı lisansları dondurulan Peter Etebo ve Moussa Kyabou yedek kulübesinde bekledi. Yeni transferler Salih Uçan ve Muhammet Ensar Çavuşoğlu da teknik direktör Metin Diyadin’den görev bekledi. Antrenmanda sakatlanan Portekizli sol bek Kevin Rodrigues ise kadroya alınmadı.
ERİYAMAN'DA TAM DOLU TRİBÜN
Taraftarlar, 20 bin kapasiteli Eryaman Stadı’ndaki maça yoğun ilgi gösterdi. Başkentin Süper Lig’deki tek temsilcisi olan Gençlerbirliği’nin taraftarları stadı doldurdu. Kale arkası tribünlerinden biri, geçen sezon “Dört büyükler”le oynanan maçlarda olduğu gibi rakip takım seyircisine açıldı. Kendilerine ayrılan tribünde yer alan yaklaşık 5 bin Fenerbahçeli taraftar takımlarını destekledi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım da karşılaşmayı yönetim kurulu üyeleriyle stattan takip etti. Sarı-lacivertli kafileyi konakladıkları otelden çok sayıda taraftar uğurladı. Karşılaşmada Oğuzhan Aksu düdük çaldı. VAR’da ise İskoç hakem Andrew Donaldson Dallas görev yaptı.