Göç İdaresi’nden 5 Yıllık Plan

YENİ EYLEM PLANI

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, insan kaçakçılığına karşı yeni bir 5 yıllık eylem planı hazırlıyor. Bu planda, kaçak göçmenlerle karşılaşma olasılığı yüksek meslek gruplarının ihbar mekanizmasına dahil edilmesi öngörülüyor.

ÜÇ AŞAMALI ÇALIŞMA

Habere göre, planlama üç aşamada gerçekleşiyor. İlk olarak, suçla mücadelede önleme faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve kamuoyunun yanı sıra ilgili kurumların farkındalık seviyesinin artırılması hedefleniyor. İkinci aşamada, insan ticareti mağdurlarının korunması, etkin koruma mekanizmalarının oluşturulması ile mağdurların hak ve özgürlüklerine hızlıca kavuşmaları sağlanacak. Üçüncü aşamada ise, etkin yargılama süreçlerinin işletilmesi, gerekli tedbirlerin alınması ve insan ticareti faillerinin cezasız kalmaması amaçlanıyor.

Planda, kuaförler, berberler, gelinlik ve abiye diken terziler, otel çalışanları, taksi ve otobüs şoförleri, eğlence ve turizm sektörü çalışanları ile emlak aracılarının bilgilendirilerek ihbar ağının güçlendirilmesi, bu alanlarda yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi hedefleniyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.