Gözaltına Alınan Avukat Cem Duman

CEVAPTA GÖZALTINA ALINAN AVUKATLAR

Cem Duman isimli avukatın, liderliğini Selahattin Yılmaz’ın üstlendiği silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde dün sabah gerçekleştirilen operasyonda, Selahattin Yılmaz ile beraber hareket ettiği değerlendirilen 14 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişiler arasında 2 avukatın da bulunduğu belirtiliyor ve Yılmaz’ın MHP yönetimiyle olan yakınlığı gündeme gelmiş durumda.

CEVAPTA VURGULANAN AVUKATLIK FAALİYETLERİ

Gözaltına alınan avukatlardan biri Cem Duman, diğeri ise Semra Ilık olarak belirlendi. Cem Duman, son zamanlarda lüks yaşam tarzı ve altın kaplama makam odasıyla dikkat çekmiş, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını kullanarak içerikler oluşturmuştu. Duman, sosyal medya platformlarında kendisini Cumhurbaşkanı ile yakın bir ilişki içinde gösteren paylaşımlar yapıyor ve Külliye’den hediye aldığını iddia ediyordu.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

TCMB, Parolapara’nın Faaliyet İznini İptal Etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri AŞ'ye verilen elektronik para kuruluşu faaliyet iznini iptal etti. Bu karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yapay Zeka Kendi Halefini Tasarlayabilir

Anthropic şirketi kurucu ortağı Jack Clark ve enstitü lideri Marina Favaro'nun kaleme aldığı blog yazısı yayımlandı. Yazıda yapay zeka geliştirme sürecinin insanlardan sistemlere devredildiği belirtildi.

Bitcoin 60 Bin Doların Altına Geriledi

Bitcoin, TSİ akşam saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti. Kripto para 59 bin 770 dolara kadar düştü.

Savcıların Şifresiyle FETÖ Dosyalarını Kapatan Sanıklara Ceza

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, UYAP sistemine girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi Ahmet Yılmaz'ın da arasında olduğu 15 sanık hakkında kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, önceki celsede mütalaaya karşı savunmaların alındığını hatırlattı.

Güzelbahçe Belediyesi CHP’de Kaldı

Güzelbahçe Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliğine CHP'li Meclis Üyesi Ayşe Akın'ı seçti. Toplantı, Atatürk Kültür Merkezi'nde olağanüstü gündemle yapıldı.