CHP’de “mutlak butlan” kararının ardından başlayan hareketlilik, Genel Merkez’de yaşananlarla büyüdü ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun parti yönetimini nasıl şekillendireceği tartışması öne çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun MYK listesinde yer almak istemeyen isimler olduğunu aktardı.
KILIÇDAROĞLU LİSTESİNDE YER ALMAK İSTEMEYEN İSİMLERİ ÖĞRENDİLER
GÜRSEL EROL VE ALİ ÖZTUNÇ'UN TEPKİSİ
Saymaz’ın aktardığına göre Gürsel Erol ile Ali Öztunç, isimlerinin Kılıçdaroğlu’nun MYK listesine yazıldığını öğrendi.
“BİZİ ÇIKARIN” TALEBİ
İddiaya göre iki milletvekili Kılıçdaroğlu’nun özel kalemini arayarak “Bizi çıkarın” dedi.
DAHA ÖNCEKİ TEPKİLER VE ORTAK İMZA
Gürsel Erol ve Ali Öztunç, partiye polis müdahalesini kınayan ortak metne Engin Altay ile birlikte imza atmış, müdahaleyi kabul edilemez bulmuşlardı.
MYK İÇİN ÖNE SÜRÜLEN İSİMLER
Saymaz’ın belirttiğine göre Akif Hamzaçebi, Turan Aydoğan, Müslüm Sarı, Mehmet Tüm, Berhan Şimşek ve Yıldırım Kaya Kılıçdaroğlu’nun olası MYK listesinde yer alabilecek isimler arasında sayıldı.