İBRAHİM HACIOSMANOĞLU’NUN FLAŞ HAMLESİ
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 9 yıl önce yaşanan tartışmalı bir olayın ardından bazı hakemlerin görevine son verdi. Trabzonspor-Gaziantep maçındaki hakemlerin soyunma odasında uzun süre tutulmasıyla bilinen Hacıosmanoğlu, TFF Başkanı olduktan sonra bu kişilerden bazılarını görevden aldı.
GÖREV İADESİ İSTEYENLER
Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Süleyman Abay, Emre Altun, Adil Sinem, Bahattin Şimşek, Kutluhan Bilgiç, Mustafa Sönmez ve Taner Gizenci, Tahkim’e başvurarak görevlerinin iadesini talep ettiler.
YAŞANAN OLAY
İbrahim Hacıosmanoğlu, 2015 yılında Trabzonspor-Gaziantep maçının hakemlerini uzun süre soyunma odasında tutmuş ve bu olay nedeniyle mahkemeye verilmişti. Mahkeme tarafından cezalandırılan Hacıosmanoğlu, TFF Başkanı olduktan sonra söz konusu hakem ve gözlemcilere görev verilmemesi kararını almıştı.
İLGİNÇ DETAY
Verilen dilekçede, hakemlerin sebepsiz ve hukuka aykırı bir şekilde görevden alındığı belirtilerek, yaşanan durumun intikam amaçlı olduğu vurgulandı. Hakem ve gözlemcilerin olaydan 9 yıl sonra hala cezalandırılmalarının adil olmadığı ifade edildi.
Hacıosmanoğlu’nun 9 Yıl Önceki Hareketi Gündemde!