HAZIRLANAN YAĞIŞLI HAVA SİSTEMİ
Türkiye, yaklaşan hafta sonuyla birlikte yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün en son tahminlerine göre; ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava durumu hâkim olacak. Özellikle Doğu Karadeniz ile Sivas, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevresinde yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.
SARIKODLU UYARI: 4 İL DİKKAT
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Rize, Giresun ve Trabzon için sarı kodlu uyarı yayımladı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması beklenirken, vatandaşların ani sel, su baskını ve ulaşımda aksama gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
KUVAETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Mersin’in batı ile Kahramanmaraş’ın kuzey kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Meteoroloji, çatı uçması, ağaç devrilmesi ve ulaşımda aksama gibi risklere karşı uyarıda bulundu.
YENİ HAFTADA SICAKLIK ARTIYOR
Son zamanlarda mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının yeni hafta ile birlikte yükseleceği tahmin ediliyor. Yurtta sıcaklıkların 4 ile 10 derece artması bekleniyor. Sıcaklıklar, üç büyük şehirde 3 gün boyunca yağış beklenmemesi ile parçalı ve az bulutlu geçecek. En yüksek sıcaklıklar Ankara’da 24, İstanbul’da 26, İzmir’de 29 derece olarak tahmin ediliyor.