Hakemlerden Hacıosmanoğlu eylemi!

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Gaziantepspor maçı hakemi Çağatay Şahan ve yardımcılarını Avni Aker Stadı'nda 4 saat süreyle alıkoymasına, hakemler yapacakları eylemle tepki koyacak.

Hakemler bu hafta oynanacak maçlara 10 dakika geç çıkmayı planlanıyor. Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve hakem camiası bugün yapacağı toplantıda durum değerlendirmesi yaparak nihai kararını verecek. Toplantı öncesi hakim olan görüş tüm liglerde oynanacak olan maçlara en az 10 dakika geç çıkarak, Şahan ve arkadaşlarına yapılan muameleye tepki göstermek yönünde.

BİR İLK OLACAK
Eğer “10 dakika” kararı çıkarsa bu hakemlerin bugüne kadar yapmış olduğu en büyük eylem olacak. Geçmişte de maçlara geç çıkıldığı olmuş ancak bu kadar uzun süreli bir protesto ilk kez gerçekleşecek.

YARGIYA GİDECEKLER Mİ?
Hakemlerin, Hacıosmanoğlu'na karşı yargı yoluna başvurup başvurmayacağı en önemli merak konularından biri… MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'na bu konuyu da sorduk. Müftüoğlu, Şahan ve yardımcılarıyla yapacakları görüşmenin sonucuna göre buna karar vereceklerini söyledi.

İFADEYE ÇAĞRILABİLİR
İstanbul Barosu avukatlarından Tuba Torun, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kadınlara yönelik sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Bu başvuruyla birlikte savcılığın Hacıosmanoğlu'nu, hakemleri alıkoymasına dair beyanları nedeniyle de sorgulayabileceği kaydedildi. Hukukçular daha önce savcılığın bir şikayete gerek duymadan resen Hacıosmanoğlu hakkında hakemleri alıkoymaktan ötürü sorgulaması gerektiğini dile getirmişti. TFF'nin ise, 6222 sayılı Şiddet Yasası nedeniyle gereken girişimlerin yapılacağını açıklamasına rağmen henüz bir adım atmadığı öğrenildi.

HÜRRİYET

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Erzurum’da Feci Kaza: 4 Kişi Hayatını Kaybetti

Erzurum'da gerçekleşen feci trafik kazasında, ilk bilgilerin doğrultusunda 4 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Epstein’in Putin ile Görüşme Çabaları Belgelerde Ortaya Çıktı

Pedofili suçlamalarıyla tanınan milyarder Jeffrey Epstein'in, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile iletişim kurma girişiminde bulunduğu belirlendi.

İstanbul’da Banka Soygunu Gerçekleşti

İstanbul Eminönü'ndeki bir bankada gerçekleşen soygun sonrası, soyguncu 32 bin lira ile kaçtı. Polis, faile ulaşmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Galatasaray Can Armando Güner’i Transfer Etti

Galatasaray, Gladbach'tan Türk asıllı Arjantinli oyuncu Can Armando Güner'i transfer ettiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden "Hoş geldin Can Armando Güner" paylaşımında bulundu.

İstanbul’daki Uyuşturucu Operasyonunda 13 Kişi Tutuklandı

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu soruşturması sonucu, Dilek İmamoğlu’nun kardeşi Ali Kaya'nın da bulunduğu 13 kişi tutuklandı.