Türkiye’nin bazı illerinde hava kalitesi, artan kirletici partiküllerin yoğunlaşması nedeniyle olumsuz etkilendi. Dün akşamdan itibaren kendini hissettiren kirli hava, Ankara başta olmak üzere birçok şehirde sabah saatlerinde sisle karışık şekilde görüldü.
BELİRTİLER Hava kirliliğinin halsizlik, baş ağrısı, boğaz ve burun bölgesinde yanma hissi ve öksürük gibi çeşitli belirtiler yaratabileceği öngörülüyor. Kirli havanın gün boyunca etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.
ANKARA’DA TRAFİK SORUNU Yaşadığı şehirdeki trafik yoğunluğuna dikkat çeken Akın Şahin, “İster istemez Ankara’da çok araba oldu. Sabah kalktığımızda burun tıkanıklığı oluyor. Özellikle oğlumda da oluyordu. Şu an biraz daha iyi gibi ama nem de olmadığı için tabii ki Ankara’da biraz daha etkiliyor. İnsandan çok araç oldu. Eskiden bir evde bir araba varken, şimdi 3 taneye kadar çıktı. Tabii bacalardan çıkan dumanlar da var” şeklinde konuştu.
HALSİZLİK HİSSİ Doğma büyüme Ankaralı olan Semra Turan, “Nüfus yoğunluğuna bağlıyorum. Taşıt çok. Ankara çok kalabalıklaştı, eskisi gibi değil. Buraya gelirken bile otobüsle burun buruna geldik herkesle. Metro da öyle oldu. Eskiden biraz daha sakindi. Araç çok, her evde 2 araç neredeyse. Araç yoğunluğu da var. Toplu taşımayı kullanmalı herkes ama bazılarının iş yeri toplu taşıma araçlarına yakın değil. Mecbur kullanıyorlar. Bizim çocukluğumuzda Ankara daha kirliydi. Doğal gazdan önce linyit kömürü çok kullanılırdı. O zaman balkonlarımıza zifir yağardı. Nüfus daha azdı ama hava daha kirliydi. Bu zamankini nüfus yoğunluğuna bağlıyorum. Hepimizde bir halsizlik var. Pandemiden sonra mı olduk bilmiyorum. Genel olarak insanlarda bir bitkinlik oldu. Onu aşmaya çalışıyoruz biz, sevdiklerimizle buluşup sosyalleşmeye çalışıyoruz. Ankara’yı seviyorum. Hangi şehre gitsem Ankara’yı özlerim hemen” ifadelerini kullandı.
then "Add to Home Screen"