Havalimanında IŞİD operasyonu: 41 gözaltı

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda IŞİD’e katılacağı şüphesiyle Fas’tan gelen 41 kişi gözaltına alındı. 21 kişinin sorgusu devam ediyor.

Yenişafak’ta yer alan habere göre,  Fas'ın Casablanca kentinden dün İstanbul'a gelen 41 kişi Atatürk Havalimanı'ndan yurda giriş yapamayınca polisle tartıştı. IŞİD'e katılacakları şüphesiyle havalimanında gözaltına alınan 41 kişi, Atatürk Havalimanı'nda kurulan mülakat odalarında sorgulandı. İfadesi alınan 20 kişi bugün uçakla Casablanca'ya geri gönderilirken, 21 kişinin ise sorgusu devam ediyor.

Sınır dışı edilmek için işlemleri devam eden 21 kişi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı Arındırılmış Salon'da bulunan bir odada bekletilirken, herhangi bir olumsuzluğa karşı Çevik Kuvvet polisinin kapıda nöbet tuttuğu öğrenildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

YouTube’un Ücretsiz Arka Plan Oynatma Özelliği Kaldırıldı

YouTube, kullanıcıların ekran kilidi açık olmasa da müzik dinlemelerini sağlayan ücretsiz özelliği sonlandırdı. Milyonlarca kullanıcı bu değişiklikle karşı karşıya kaldı.

Milli Savaş Uçağı Kaan Mayıs Ayında Uçacak

Milli savaş uçağı KAAN'ın test prototipi mayıs ayında ilk uçuşunu gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Yetkililer, 2029'da ilk teslimat hedefi bulunduğunu açıkladı.

Pendik’te Denize Atık Su Bırakılması Tepki Topladı

Pendik'te denizden iki noktaya atık su boşaltıldığı öne sürüldü. Yerel halk, artan kirlilik ve kötü kokulardan rahatsız olarak yetkililerden acil müdahale talep ediyor.

Kahramanmaraş Depremlerinde Yeni Sismik Tehditler Belirliyor

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat depremlerinin enerjisini boşalttığı faylarda zamanla yeni deprem riski oluşabileceğini belirtti.

Türkiye’nin Doğalgaz Tüketim Tahmini Açıklandı

Türkiye'nin 2023 doğalgaz ihtiyacının 58,5 milyar standart metreküp olacağı öngörüldü, bu da enerji tüketimi açısından kritik bir veri sunuyor.