Her Avm’deki Marka Konkordato İlan Etti

GEÇİCİ MÜHLET KARARI VE CONCORDATO İLANI

Patronlar Dünyası’nın bildirdiğine göre, geçmişte Tiffany&Tomato’yu 35 milyon dolara satan Ziyal Ailesi’nin sahip olduğu Batik, 2020 yılında ailenin ekonomik zorlukları sebebiyle Mehmet Yılmaz’ın yönettiği Myglobe’a satıldı. Hemen hemen her alışveriş merkezinde şubeleri bulunan bu tekstil devi, biriken borçlar yüzünden konkordato ilan etti. Türkiye’nin köklü hazır giyim markalarından biri olan Batik hakkında Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, aralık ayında 3 aylık geçici mühlet kararı aldı.

3 AYLK GEÇİCİ MÜHLETİN UZATILMAMASI

Batik’in mali durumunu incelemek için görevlendirilen 3 kişilik konkordato komiser heyeti, hazırladığı rapor neticesinde Batik’i bünyesinde bulunduran Myglobe hakkında 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Ancak şirket patronu Mehmet Yılmaz’a verilen 3 aylık geçici mühlet kararı uzatılmadı.

YENİDEN TOPARLANMA ÇABALARI VE BORÇLAR

Yeniden toparlanma çalışmalarına başlayan Batik, 2024 yılı için franchise fuarına katılarak yeni mağaza açılışları için yatırımcı arayışına girdi. Ancak süreç beklendiği şekilde ilerlemedi ve Batik, yeni sahibi için de hayal kırıklığı yarattı. Şirketin toplam borcunun 125 milyon TL’yi geçtiği bilgisi edinilirken, mahkeme kararı ile alacaklılar kurulu oluşturulacağı da bildirildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Fransa’da Çiftçilerden Ana Yolda Eylem

Fransa'nın Saone-et-Loire bölgesindeki çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına ve ekonomik zorluklara karşı ana yolları kapatarak protesto düzenledi.

Afrika’nın Birlik Teması: Kendi Hikayemizi Yazmalıyız

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama, Afrika'nın Batılı güçlere karşı güçlenmesi için birlik içinde hareket etmesinin önemini belirtti.

Sadettin Saran Uyuşturucu Soruşturmasında İfade Verecek

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fenerbahçe Kulüp Başkanı Sadettin Saran'ı şüpheli olarak ifadeye çağırdı. Saran, "Hiçbir şeyden çekinmiyorum" diyerek yarın Türkiye'ye döneceğini açıkladı.

Siirt’te Yaban Hayvanlarına 750 Kilo Yem Bırakıldı

Siirt'te, doğa koruma ekipleri ve jandarma, yaban havanları için 750 kilo yem dağıtımı gerçekleştirdi.

Ege’de Türkiye Yunanistan Askeri Gerilim Arttı

Türk Hava Kuvvetleri ve Yunan savaş uçakları, üç yıl aradan sonra ilk kez karşı karşıya gelerek it dalaşı yaptı.