İİT Zirvesi İstanbul’da Gerçekleşiyor

DÜNYADA İSLAM İŞBİRLİĞİ BAĞLAMINDA TOPLANTI

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 51. Oturumu, 21-22 Haziran 2025 tarihlerinde İstanbul’da “Dönüşen Dünyada İslam İşbirliği Teşkilatı” temasıyla gerçekleştiriliyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ev sahipliğini yaptığı bu önemli toplantıya, 57 üye ülkeden 40’tan fazla dışişleri bakanı ve yaklaşık 1.000 temsilci katılıyor. Zirvenin özel bir konuğu olarak ise İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi dikkat çekiyor.

Toplantının ana gündem maddesi, İsrail’in İran’a yönelik son saldırıları ve bölgedeki artan gerilim. Özellikle 13 Haziran’da başlayan ve Arak kentindeki Khondab nükleer tesisine yönelik saldırılar, zirvede özel bir oturumda masaya yatırılıyor. İran Dışişleri Bakanı Arakçi, İstanbul’a gelmeden önce yaptığı açıklamada, “İsrail’in saldırısını kınayan güçlü bir bildiri bekliyoruz. İran, meşru savunma hakkını kullanmaya devam edecek” şeklinde ifadelerde bulundu. Arakçi, ayrıca toplantı süresince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ve diğer dışişleri bakanlarıyla ikili görüşmeler yapacak. Arakçi, “Bu zirve, İran’ın haklı sesini dünyaya duyurmak için önemli bir fırsat” diye ekledi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Alo 193 Hasar İhbar Merkezi 2026’da Faaliyete Geçiyor

Trafik kazaları sonrasında kazazede bilgilerini kanunsuz yöntemlerle elde eden organize yapılar, çağrı merkezleri aracılığıyla vatandaşları arayarak "hasar takip vekaleti" vermeye zorlamaktan vazgeçiyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bu durumu önlemek için kapsamlı bir eylem planı yürütüyor.

ÖSYM, MEB AGS Sonuçlarını Yeniden Hesaplayacak

Öğretmen adaylarının Milli Eğitim Akademisi'ne kabul için girdiği AGS sonuçları kısa süre önce açıklandı. Ancak ÖSYM'den önemli bir açıklama geldi.

2027 Model Toyota bZ5, Çin’de Yenilendi

Toyota'nın Çin'deki ortak girişimi FAW Toyota, bataryalı elektrikli coupe SUV modeli 2027 bZ5'in ilk yıllık yenilemesini Çarşamba günü tanıttı. Model, piyasaya sürülmesinden yaklaşık 14 ay sonra, 129 bin 800 yuan (19 bin 140 dolar) ile 199 bin 800 yuan arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Okul Kıyafetlerinde Arma Zorunluluğu Yeniden Getirildi

Armasız öğrenci kalmayacak ve bu uygulama okul güvenliğini artıracak. Okul kıyafetlerinde arma zorunluluğu yeniden getirildi.

Üsküdar Belediyesi’nde Başkanvekili Seçimi Yenilenecek

Sinem Dedetaş'ın Üsküdar Belediye Başkanı olarak tutuklanmasının ardından belediye başkanvekilliği seçimi yapılmış, ancak İstanbul 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Bu durum, oylamanın yeniden gerçekleştirilmesine olanak tanıdı.