İlk engelli belediye başkanı

İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Turan Hançerli Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı oldu.

Türkiye’de 57 milyon seçmen 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Seçimleri sonuçları netleşirken kazanan adaylardan dikkat çeken isimler de ön plan çıkmaya başladı. Bunlardan bir tanesi ise %95 oranında engelli olan CHP’nin Avcılar belediye başkanı Turan Hançerli. Hançerli Türkiye’nin ilk engelli Belediye Başkanı unvanını aldı. Turan Hançerli hayat hikayesi ise oldukça dikkat çekici.

Türkiye 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye başkanlarını seçti. Avcılar Belediyesi’ni ise %95 oranında engelli olan Turan Hançerli kazandı. Turan Hançerli’nin başarılarla dolu hayat hikayesi ise oldukça ilginç. Azim ile engel tanımayan bir özgeçmişe sahip Turan Hançerli. İşte Turan Hançerli’nin hayat hikayesi…

1975 yılında Tokat’ta doğan Turan Hançerli, 1999 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans ve 2011 yılı Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans derecesini aldı. Marka ve Patent vekili olup, aktif olarak avukatlık yapmaktadır.

1993 yılında kaza geçiren Hançerli ve %95 oranında engelli kaldı ve iki kol protezi kullanmaktadır.
İngilizce ve orta seviyede Almanca bilen Turan Hançerli, Deniz Hançerli ile evli, Asya ve Neşe adında iki kız çocuğu var.

Türkiye’nin 65 noktasında şubesi bulunan ve kamu yararına çalışan Türkiye Sakatlar Derneği’nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Ayrıca, Engellilerin Çatı Örgütü olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Hukuk’tan sorumlu Genel Sekreterlik görevini seçildi.

Denge ve Denetleme Ağı Kuruluşu, Yürütmesi ve Temsilinde aktif rol üstlendi. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Ağın yürüttüğü “Seçimin Şeffaflığı” kampanyasının oluşumunda ve yürütülmesinde aktif görev aldı ve kampanyanın süreç ve sonuçlarını uluslararası gazetelere lanse etti.

Birleşmiş Milletler Ekonomik Sosyal ve Kültürel Haklar Sözleşmesi kapsamında engelli sivil toplum örgütleri olarak “Gölge Rapor” hazırlanmasında görev aldı ve bu raporla ilgili İsviçre BM nezdinde farkındalık/lobi faaliyetlerinde bulundu.

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Mourinho Cezaları AİHM’e Taşıdı

Dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho, Süper Lig'de görev yaptığı dönemde Türkiye Futbol Federasyonu'ndan aldığı cezaları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdı ve başvurusu kabul edildi. Mourinho, Kasım 2024'teki Trabzonspor maçı sonrası PFDK tarafından verilen para cezalarına itiraz etmişti.

Emekli Maaşlarına Zam Oranı Netleşiyor

Emekliler, maaşlarına yapılacak zammı belirleyecek Mayıs ayı enflasyon verisini bekliyor. Mayıs ve Haziran verileriyle birlikte alacakları zam oranı netleşecek.

Danıştay, Turizm Amaçlı Kiralanan Konutların Vergi Uygulamasını Durdurdu

Danıştay, turizm amaçlı kısa süreli konut kiralamalarında maliyenin geriye dönük vergi tarhiyatlarını durdurdu. Yüksek Mahkeme, konutların ticari organizasyon olmadan kiraya verilmesinin gayrimenkul sermaye iradı sayılacağına hükmetti.

İstanbul’da Gölgede Sıcaklık 32 Derece

Haziran ayına girişle birlikte soğuk ve yağışlı hava geride kalırken yurt genelinde ısınan hava lodosla birlikte oldukça bunaltıcı olmaya başladı. İstanbul'da gölgede 32 derece, Bursa'da 35 derece olacak.

4 Araçta 50 Milyon Lira Hasar

İstanbul Bakırköy'e bağlı Yeşilköy Mahallesi'ndeki bir galerinin önünde park halindeki lüks otomobilde saat 04.30 sıralarında çıkan yangın hızla büyüyerek üç araca daha sıçradı. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.