İmamoğlu’nun E-devlet’te Lise Mezunu Olacak!

DİPLOMANIN İPTALİ VE VERİ TABANINDAN SİLİNMESİ

İstanbul Üniversitesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1994 yılında aldığı İngilizce İşletme Bölümü diplomasını, usulsüz yatay geçiş yapıldığı gerekçesiyle iptal etti. Sabah gazetesinde yer alan bilgilere göre, İmamoğlu’nun e-Devlet sisteminde yapacağı mezuniyet sorgusunda artık sadece lise mezunu olduğu bilgisi yer alacak. Bu durum, İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanı adaylığı sürecini etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak görülüyor. Üniversite, 18 Mart 2025 tarihinde alınan karar ile İmamoğlu’nun 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ne yaptığı yatay geçişin usulsüz olduğuna hükmetti.

İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARI DAVADA BULUNUYOR

İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu, İmamoğlu’nun diplomasını “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle iptal etti. Alınan bu karar sonucunda, İmamoğlu’nun diploma bilgileri üniversitenin veri tabanından tamamen kaldırıldı ve artık e-Devlet sisteminde yalnızca lise mezuniyeti bilgisi görünür hale geldi. Avukat Mehmet Pehlivan, İmamoğlu’nun bu iptal kararına karşı hukuki bir süreç başlattıklarını duyurdu. Pehlivan, İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun bu kararı alma yetkisinin olmadığını ve yetkinin yalnızca İşletme Fakültesi Yönetim Kurulu’nda olduğunu öne sürüyor.

İmamoğlu, alınan kararın hukuksuzluğunu vurgulayarak, “Bu kararı alanlar tarih ve adalet önünde hesap verecek. Adalete, hukuka ve demokrasiye susamış milletimizin yürüyüşü durdurulamayacak” dedi. Avukat Pehlivan, İstanbul İdare Mahkemeleri’nde dava açıldığını belirtirken, aleyhte bir karar çıkması halinde istinaf, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını açıkladı. Bu gelişmeler, İmamoğlu’nun gelecekteki siyasi kariyerini etkileme potansiyeline sahip.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.