İnegöl’de 100 Bin Dolar Sikke Ele Geçirildi

JANDARMA OPERASYONUYLA TARİHİ ESERLER ELE GEÇİRİLDİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, jandarma tarafından gerçekleştirilen bir operasyonda İstanbul’dan getirilen 17 bronz ve 5 altın sikke bulundu. Tarihi eserleri toplam 100 bin dolara satmayı düşünmesiyle dikkat çeken C.Ç. isimli şüpheli gözaltına alındı.

TAKİP VE YAKALAMA AŞAMALARI

Elde edilen verilere göre jandarma ekipleri, İstanbul’dan getirilen tarihi eserlerin İnegöl’de satılacağı yönünde bir ihbar aldı ve bu doğrultuda harekete geçti. Jandarma tarafından yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde, C.Ç. isimli tarihi eser kaçakçısı ilçe merkezinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramalarda Bizans ve Roma dönemlerine ait 17 bronz ile 5 altın sikke ele geçirildi. C.Ç.’nin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.