İngiltere, Uluslar Ligi A Ligi 3. Grup’ta İspanya karşısında aldığı yaralayıcı yenilgi sonrası, Çekya’yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek moral buldu. Bu goller, rakibin 10 kişi kalmasının ardından geldi. Halil Umut Meler’in yönettiği maçta, 25. dakikada Sulc’un kırmızı kart görmesi, maçın seyrini değiştirdi. İngiltere’nin golleri ise Gordon (47) ve Kane (69) ile geldi.
İSPANYA REKOR KIRDI
A Ligi 3. Grup’taki diğer karşılaşmada İspanya, Hırvatistan’ı 4-1 yenerek 90 dakikada yenilmezlik serisini 40 maça çıkardı. Bu galibiyet, 30 galibiyet ve 10 beraberlikten oluşuyor. Hırvatistan’ın beş maçlık dış saha yenilmezlik serisi de bu sonuçla sona erdi. Lamine Yamal, 2 ve 63’te attığı gollerin yanı sıra 31. dakikada Pubili’ye yaptığı asistle de dikkat çekti. İspanya’nın 4. golünü 89. dakikada Nico Williams kaydetti. Hırvatistan’ın beraberlik golü ise Bello’dan geldi.
İSVİÇRE FARKLI KAZANDI
B Ligi 1. Grup’ta İsviçre, Kuzey Makedonya’nın ardından İskoçya’yı da deplasmanda 3-0 yendi. İskoçya, 10. dakikada Jendry’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. İsviçre’nin gollerini Rodriguez (12), Elvedi (55) ve Amdouni (82) kaydetti. Bu galibiyetle İsviçre puanını 6’ya yükseltti. İskoçya ise 1 puanda kaldı.
SLOVENYA İKİNCİ YARIDA GÜLDÜ
B Ligi 1. Grup’taki bir diğer karşılaşmada Slovenya, Kuzey Makedonya’yı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Slovenya’nın gollerini 55. dakikada Lovric ve 82. dakikada Matko attı. Kuzey Makedonya, üst üste ikinci yenilgisini alırken henüz gol atamadı.
ARNAVUTLUK VE İZLANDA FARK YARATTI
C Ligi’nde ise gollü maçlar yaşandı. İzlanda, Lüksemburg’u; Arnavutluk ise San Marino’yu deplasmanda 3-0 mağlup etti. Slovakya, sahasında Kazakistan’ı 2-1 yenerken, Bulgaristan-Estonya maçından gol sesi çıkmadı.