IPHONE 17 SÖYLENTİLERİ HIZLANIYOR
iPhone 16 serisinin yeni neslinin piyasaya sürülmesinin hemen ardından, 17 serisi ile ilgili söylentiler artmaya başladı. Tayvan’dan gelen bilgiler, 17 serisinin en ince modeline dair ipuçları sunuyor. Tayvan merkezli Novatek şirketi, yakın zamanda Dokunmatik ve Ekran Sürücüsü Entegrasyonu (TDDI) adı verilen yeni bir işlem ile OLED ekranlar üretmeye başlayacağını duyurdu. Bu ekran, dokunmatik sensör katmanını ekranla birleştirerek yenilikçi bir tasarım sunuyor.
TEKNOLOJİ YENİLİĞİ
TDDI teknolojisi, görünüşte basit bir değişiklik olarak değerlendirilebilse de, telefonların kalınlığını önemli ölçüde etkileyebilir. Ayrı bir katmanın ortadan kaldırılması, üreticilerin telefonun genel kalınlığında önemli bir iyileşme sağlamasına zemin hazırlıyor. DigiTimes’tan elde edilen bilgilere göre, Apple, Novatek’in TDDI ekranı için ilk müşterilerden biri olabiliyor. Novatek, bu alanda yalnızca TDDI teknolojisi ile üretim gerçekleştiren firma olduğu için Apple’ın bu yeni ekran teknolojisini kullanma ihtimali bir hayli yüksek.
GELECEKTEKİ CİHAZLARDA KULLANIMI
Yeni TDDI ekran, Apple’ın telefon boyutunu küçültmeye yardımcı olacak ve firma hedeflediği inceliğe ulaşmasını sağlayacak. DigiTimes ayrıca, Apple’ın bu teknoloji ile diğer cihazlarında, örneğin ilerleyen dönemlerde tanıtılacak iPad’ler veya Apple Watch’larda test yapabileceğini ileri sürüyor. Bunun yanı sıra, katlanabilir iPhone veya iPad gibi cihazların da TDDI ekran teknolojisinden faydalanma olasılığı gündemde.