İran Dışişleri Bakanı’ndan ABD-İsrail Saldırısına Cevap

SAVAŞ 21 GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

İran ile ABD-İsrail arasındaki savaş, 21’inci gününde giderek artan bir şiddetle sürmekte. İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, X sosyal medya platformu üzerinden ABD Başkanı Donald Trump’ın “Biz saldırmasak, onlar bize saldıracaktı” şeklindeki ifadelerine karşılık verdi. Arakçi, İsrail’in İran’a yönelik altyapı saldırıları konusunda istihbarat bilgilerine ulaştıklarını ifade etti.

‘TÜRKİYE KONUŞAN İNSANLARDIR’

Trump’ın konuşmasını alıntılayan Arakçi, “Bizler ilkeli insanlarız. İranlılar diyalog halindeyken, düşmanlarına sinsice saldırmazlar. Bizler sadece saldırıya uğradığımızda güçlü bir karşılık veririz” dedi.

‘KISITLAMA UYGULAMAYACAĞIZ’

İsrail’in, İran altyapısına saldırı planlarıyla ilgili bilgi bulduklarını vurgulayan Arakçi, “Tekrar ediyorum: Altyapımıza bir saldırı olursa, (ABD ve İsrail’e misillemede) hiçbir şekilde kısıtlama uygulamayacağız” diye konuştu. Bunun yanı sıra ABD Başkanı Trump, “İran’da son derece iyi gidiyoruz. Bizimle onların arasıdaki fark: İki hafta önce bir donanmaları vardı, artık yok. İki gün içerisinde 58 gemi imha edildi” ifadelerini kullanmıştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e Sert Kınama

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Suriye'nin güneyindeki askeri hedeflerine yönelik saldırısını sert bir dille kınadı ve uluslararası toplumu harekete geçmeye davet etti.

Türk Takımlarında UEFA Gelir Farklılıkları Belirginleşti

UEFA, Türkiye'nin bu sezon Avrupa'daki temsilcilerinin sağladığı gelirleri duyurdu.

Trump: İran İle Ateşkes Sürecine Girmeyeceğim

ABD Başkanı Donald Trump, ateşkes yapmak istemediğini ve rakiplerini tamamen yok etmeyi savundu. Bu açıklama, çatışma söylemleri arasında dikkat çekti.

Fenerbahçe Beko Euroleague’de Galibiyet Serisini Sürdürüyor

Fenerbahçe Beko, Euroleague'de Olimpia Milano'yu 79-75 yenerek 23. galibiyetini elde etti. Maç, Fenerbahçe'nin sahasında gerçekleşti.

Hollanda Milli Takımı’nda Noa Lang Sürprizi

Galatasaray'ın oyuncusu Noa Lang, Liverpool maçında yaşadığı parmak yaralanmasına rağmen milli takıma davet edildi. Bu durum, futbolseverler için beklenmedik bir gelişme oldu.