ŞEHİT OLAN ASKERLER
Hatay İskenderun’da meydana gelen olayda, iki asker şehit oldu. Bu gelişmeyi Milli Savunma Bakanlığı resmi açıklamasıyla duyurdu. Bakanlık tarafından aktarılan bilgilere göre, İskenderun Deniz Er Eğitim Komutanlığı’nda askerlik eğitimi gören yedi asker, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan askerlerden Muhafız Er Hayrullah Halit Karaman ve İkmal Er Semih Erdoğan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.
ÖLÜM NEDENİ
Bakanlık, şehit olan askerlerin ilk otopsi raporlarına dayanarak, ölüm nedenlerinin aşırı sıvı kaybına bağlı olarak kandaki sodyum seviyesindeki düşüş sonucu yaşanan çoklu organ yetmezliği olduğunu belirtti. “Ölüm sebepleri aşırı sıvı kaybı nedeniyle organ yetmezliği” ifadesi kullanıldı.
DEVAM EDEN TEDAVİLER
Açıklamada, hastanede tedavi gören beş asker hakkında da bilgi verildi. Bu askerlerin tedavilerinin sürdüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bilgisi de paylaşıldı.