Madrigueras kasabasında meydana gelen sel felaketi sonucunda 102 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti, 90 kişi ise itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Bu olay, İspanya’nın en sıcak yazını yaşadığı bir dönemde gerçekleşti. Ağustos ayında sıcak hava nedeniyle yaklaşık 2,150 kişinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.
SEL FELAKETİ VE KURTARMA OPERASYONU
Cuma günü meydana gelen şiddetli yağışlar, Madrigueras sokaklarında araçların sürüklendiği görüntülere yol açtı ve büyük çaplı bir kurtarma operasyonunu gündeme getirdi. Castilla-La Mancha bölgesindeki yetkililer, su seviyesinin 1 metreden fazla yükseldiği evde, ölen kadının cesedinin bulunduğunu bildirdi.
YAĞIŞ MİKTARI VE ETKİLERİ
Madrigueras’da, 4,760 nüfuslu kasabada metrekareye 142 litre yağış düştüğü kaydedildi. Cuma günü, İspanya’nın güneydoğu ve kuzeydoğusundaki birçok bölgede de yoğun yağışlar etkili oldu.