Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne kenti açıklarında alabora olan Filo Jet gemisinde ölü sayısı artıyor. KKTC başbakanlığı, gemi faciasında kaybolan kişilere yönelik arama çalışmalarının devam ettiğini ve bu kapsamda bir naaşa daha ulaşıldığını açıkladı. Cansız bedenin kimliğinin belirlenmesi için DNA çalışmaları başlatıldı.
DNA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Facianın yaşandığı ilk günden itibaren kayıplara ulaşmak için devletin tüm imkanları seferber edildi. Arama çalışmalarının kesintisiz sürdüğü belirtildi. Açıklamada, “Tüm kayıplarımıza ulaşmak amacıyla devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.
FACİANIN DETAYLARI
Son ulaşılan naaşın kimliği henüz netlik kazanmadı. Faciada hayatını kaybedenlerin sayısının, DNA çalışmalarının ardından güncellenmesi bekleniyor. Filo Jet, 30 Ağustos’ta Girne Limanı’ndan Mersin’in Taşucu Limanı’na gitmek üzere hareket etti. Geminin ön bölümü su almaya başladığında, geri dönmeye çalışırken alabora oldu. Olayda toplam 239 kişi kurtarıldı. Arama kurtarma faaliyetleri, geminin enkazına 554 metre derinlikte ulaşarak devam ediyor. Facia sonucunda 18 kişi yaşamını yitirirken, 10 kişinin arama çalışmaları sürmekte.