GÖZALTI SAYISI ARTIYOR
Filistin Esirler Cemiyeti, Batı Şeria’daki gözaltılar ve hapishanelerdeki Filistinli sayısına dair önemli bilgiler paylaştı. 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırılar sonucunda Batı Şeria’da yaklaşık 19 bin Filistinlinin gözaltına alındığı belirtiliyor. Gözaltılara dair bu sayının Gazzeli Filistinlileri kapsamadığı ifade ediliyor.
Gözaltına alınan arasında 585 kadın ve 1550’den fazla çocuğun bulunduğu aktarılıyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana, 46’sı Gazze’den olmak üzere toplamda 77 Filistinlinin İsrail hapishanelerinde yaşamını yitirdiği bildiriliyor. Kimlikleri açıklanmayan başka birçok Gazzeli’nin de hapishanelerde ölmüş olabileceğine dikkat çekiliyor.
İDARİ TUTUKLULUK VE SAYILAR
Eylül ayı itibarıyla İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu sayısının 49 kadın ve 400 çocukla birlikte yaklaşık 11 bin 100 olduğu belirtiliyor. Ayrıca, 3 bin 577 Filistinlinin idari tutuklu statüsünde bulunduğu kaydedildi. Bu veriler, bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine dair endişeleri arttırıyor.