Gazze’de ateşkes sürecine dair belirsizlikler devam ediyor. Bazı kaynaklara göre, Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasının müzakerelerinin başladığı bildirildi, ancak İsrailli yetkililer, bu bilgilerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek müzakerelerin henüz başlamadığını açıkladı.
İKİNCİ AŞAMA CENAZELERİN TESLİMİNDEN SONRA BAŞLAYACAK
İsrailli esirlere ait tüm cesetlerin iadesinden sonra, ateşkes ve esir takası anlaşmasının ikinci aşamasıyla ilgili müzakerelerin açılacağı ifade ediliyor. Gazze’de ölmüş olan İsrailli esirlerin kalıntılarına ulaşılabilecek yerlerin tespiti amacıyla Mısır’da gerekli çalışmalar yapıldığı belirtiliyor. Bazı medya organları, İsrail ile Hamas arasında Gazze’deki ateşkesin ikinci aşamasına ilişkin dolaylı müzakerelerin Mısır’da başladığını bildirmişti.
TRUMP’TAN AÇIKLAMA
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’deki ateşkes anlaşmasını değerlendirdiği Truth Social hesabındaki paylaşımında, “Büyük bir yük kalktı, ancak henüz iş bitmedi. Ölü olanlar, söz verildiği gibi teslim edilmedi. İkinci aşama şimdi başlıyor” ifadelerini kullandı. Trump, Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentindeki zirvede, ikinci aşamanın ne zaman başlayacağıyla ilgili soruya, aşamaların iç içe geçtiğini ve ikinci aşamanın başladığını belirterek yanıt vermişti.