Yiğit Bulut’un Türkiye’nin BRICS Başvurusu Hakkındaki Açıklamaları
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, Türkiye’nin BRICS başvurusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bulut, BRICS başvurusunun Türkiye için Cumhuriyet tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu belirterek, Türkiye’nin artık Batı’nın istenmeyen, mültecileri tutan zoraki bir müttefik olmaya devam edemeyeceğini vurguladı.
“Uyanık Olmalıyız, Gerçekleri Görmeliyiz”
Yiğit Bulut, paylaşımında Türkiye’nin kendi yoluna gitmesi gerektiğini ve objektif bir şekilde gerçekleri görmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Bulut, İsrail’in kısa bir süre içinde Türk kutsal alanlarına saldıracağı iddiasında bulunarak, Sayın Cumhurbaşkanı’nın daha önce belirttiği gibi Türkiye’nin hedef haline geleceğini belirtti.
“Uyandıralım ve Gerçekleri Söyleme Zamanı”
Yiğit Bulut’un sözlerine devamında ise, “Lütfen gözlerimizi açalım. 100 yıl önce batı Türk yurduna saldırdı, bu sefer taşeron İsrail ile benzer bir senaryo karşımızda. Uykudakilerin artık uyanması gerekiyor, gerçekleri görenlerin bir araya gelip cesurca konuşma vakti geldi” şeklinde ifadeler kullandı. Bulut, Türkiye’nin uluslararası alanda yeni bir yol izlemesi gerektiğini vurgulayarak, dikkat çeken açıklamalar yaptı.