İstanbul CHP İl Başkanı Gözaltında

CHP İÇİNDEKİ GÜNDEM SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

CHP’de tartışmalar bir türlü dinmiyor. Yolsuzluk soruşturmaları devam ederken, hem CHP İstanbul İl Kongresi seçimleri hem de 38. Olağan Kurultayı için açılan davalar gündemde. 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı sırasında “para karşılığı oy kullandırıldığı” iddialarıyla başlatılan dava, 8 Eylül tarihine ertelenmişti. Son gelişmelere göre, CHP İstanbul İl Kongresi seçiminde hile yapıldığı ve seçim kanununa aykırı işlemler gerçekleştirildiği yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ifade verecek.

İFADELER ALINIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı seçiminde menfaat karşılığı hile yapıldığına dair gelen ihbarlarla ilgili olarak, aralarında Özgür Çelik’in de bulunduğu bazı şüphelilerin ifadelerinin alınması için emniyete talimat verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Soruşturma devam ediyor” ifadesi yer aldı. Açıklamada, “2023 yılı Ekim ayında gerçekleşen Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı seçiminde menfaat karşılığı seçime hile karıştırıldığı iddialarını içeren ihbarlar üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürütülen 2025/53885 soruşturma numaralı dosya kapsamında, şüphelilerin ifadelerinin alınması için İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine gerekli talimatlar verilmiştir” denildi.

SORUŞTURMA SÜRECİ BAŞLATILDI

İstanbul Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Kongresi seçimleriyle ilgili soruşturma başlatıldığını doğruladı. Son dönem CHP İstanbul İl kongresi seçiminde, hile yapıldığı ve seçim yasalarına aykırı uygulamalar gerçekleştirildiğine dair soruşturma süreci devam ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.

TBMM Lokantasında Taciz İddiaları Soruşturması Genişliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde staj yapan bir lise öğrencisinin cinsel istismara uğramasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 3'ü tutuklandı. Tutuklu sayısı 4'e çıktı.

Galatasaray Antalyaspor’a Karşı Yenilmezliğini Sürdürüyor

Galatasaray, Antalyaspor ile yaptığı son 19 maçta 15 kez galip gelirken, 4 mücadelede ise berabere kaldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye’deki Terör Saldırısına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de bir DEAŞ militanının Amerikan ve yerel birliklere düzenlediği terör eylemini sert bir dille lanetledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Entübe Edildi

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kolon kanseri tedavisi sırasında durumu kötüleşti. Şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi ediliyor ve hayati tehlikesi sürüyor.