“İstanbul’da 30 yaş üstü öğrencilere indirimli akbil uygulaması”

30 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRENCİ AKBİLİNE İNDİRİM UYGULANACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 30 yaş üstü öğrenci akbili hakkındaki kararı, toplu taşıma kullanıcılarının merak konusu haline geldi. Artık 30 yaşından gün almış İstanbulkart sahibi öğrencilere yüzde 10 indirim uygulanacak. Bununla birlikte aylık abonman ücretinde de yüzde 82 indirim sağlanacak. Yönetmelikte yapılan değişiklikle, 30 yaşını doldurmuş öğrencilere belirlenen tam kart ücretlerine indirim yapılması kararlaştırıldı.

ÖĞRENCİLERE TOPLU TAŞIMA DESTEĞİ
İstanbul’da öğrenci kartı ile toplu taşıma kullanan vatandaşlar için yeni bir düzenleme getirildi. 30 yaşından gün almış öğrencilere uygulanacak indirimlerle ilgili olarak alınan karar, öğrencileri memnun etti. Artık 30 yaş üstü öğrenciler, tam karta oranla daha uygun fiyatlarla İstanbul’da toplu taşımadan yararlanabilecekler. Bu adım, öğrencilere ekonomik anlamda önemli bir destek sağlayacak.

İŞ ARAYANLARA TOPLU ULAŞIM DESTEĞİ
İBB Meclisi’nde kabul edilen ‘İş Arayan İstanbulkart’ teklifi, iş arayanlara yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bölgesel istihdam ofislerine başvuran ve iş görüşmelerine katılan kişilere, günlük dört seferlik ücretsiz toplu taşıma desteği sağlanacak. Bu destek, iş arayanların iş bulma süreçlerinde toplu ulaşım maliyetlerini azaltarak kendilerine ek bir olanak sunacak. Bu kararın, iş arayanlara sağlanan destekler arasında önemli bir konumda olduğu belirtiliyor.

ÖNEMLİ

DMM’den Açıklama: Otoyollar Satılmıyor

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, köprü ve otoyolların satışına dair iddiaların asılsız olduğunu, bunun mülkiyet devri değil, işletme hakkı devirlerinden elde edilecek gelir olduğunu açıkladı.

Ekrem İmamoğlu’nun Diplomasi İptal Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal edilen diplomasıyla ilgili sahtecilik suçlaması nedeniyle mahkemeye çıkarıldı. Duruşma, 20 Ekim 2025'e ertelendi.

Daha Fazlası!