İstanbul’da Rüşvet Operasyonu: 18 Gözaltı

İSTANBUL’DA YAPILAN ÇARPICI ASAYIŞ OPERASYONU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yeni bir çalışmaya başladı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen bu çalışmada, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüte üye olmak” ve “rüşvet almak-vermek” suçlarına yoğunlaşıldı.

KAMU GÖREVLİLERİNDEN RÜŞVET İSTEME YÖNTEMİ

Yapılan araştırmalarda, Beylikdüzü’nde kamu görevlilerinin vergi mükellefleriyle irtibata geçerek, düzenlenecek raporlardan maddi menfaat sağlama amacıyla hareket ettikleri ve ceza yazma tehdidiyle yüksek miktarlarda para talep ettikleri belirlendi. Şüphelilerin, bu eylemleri örgütlü ve planlı bir şekilde gerçekleştirdiği görüldü.

Şüphelilerin bazı şahısları aracılık yapmaları için kullanarak, şirket yetkilileriyle iletişime geçtikleri, düzenlenecek olumsuz raporlarla şirketlerin kapanacağı yönünde tehdit ve baskı uyguladıkları anlaşıldı. Bu yöntemle çok sayıda şirket yetkilisinin mağdur olduğu tespit edildi.

GÖZALTILAR VE İŞLEMLER

Şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda, İstanbul’da 17 ve Bursa’da 1 kişi olmak üzere toplam 18 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.

MSB’den Yunanistan’ın Silahlanmasına Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, 115'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla haftalık olağan basın toplantısını İzmir Çiğli'de gerçekleştirdi. Toplantıda Yunanistan'ın silahlanma faaliyetlerinin yakından takip edildiği belirtildi.