İstanbul’da Şifreli Kapılar Bulundu

HAREKETLİ OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Hakmar ile ilgili gerçekleştirilen operasyonlar, İstanbul’un Sancaktepe ilçesindeki genel müdürlük binasında birçok şifreli kapı bulunduğunu ve güvenlik önlemlerinin son derece yüksek olduğunu ortaya koyuyor. Bu mekanlarda örgütsel toplantıların yapıldığı, aynı zamanda örgütsel para transferlerinde Zeki Doruk’un HAKMAR ve TATBAK şirketlerini kullandığı anlaşılmıştır.

22 TUTUKLAMA TALEBİ VAR

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) güncel finans yapılanmasına yönelik olarak sürdürülen operasyonlar devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, gözaltına alınan 23 şüphelinin savcılık işlemleri tamamlandı. Aralarında zincir marketlerin sahibi Zeki Doruk’un da bulunduğu 22 şüpheli tutuklama, 1 kişi ise adli kontrol istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

ŞİFRELİ KAPILARIN SIRRI

İstanbul’da yaklaşık 800 şubesi bulunan zincir marketlerin sahibi Zeki Doruk’un evinde yapılan aramalarda terör örgütüyle bağlantılı materyaller ele geçirildi. FETÖ’nün yurt dışı yapılanmasından talimat alarak Türkiye’deki örgüt mensuplarına düzenli para transferi yaptığı belirlenen Doruk’un, HAKMAR Şirketler Grubu’nu bu iş için kullandığı ortaya çıktı. Sancaktepe’deki genel müdürlük binasında örgütsel uyuma uygun çok sayıda şifreli kapının bulunması, yüksek güvenlik önlemlerinin alınmış olması, Doruğun kendisine bağlı HAKMAR ve TATBAK şirketleri ile para transferi yaptığı bilgisini destekliyor. Ayrıca, şüpheli Cengiz Güneş’in, FETÖ’nün mahrem yapılarında yer alan ihraç edilmiş kişiler ve yakınlarına nakdi yardımlar ulaştırdığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında HAKMAR ve TATBAK’a kayyum atanması da dikkat çekici bir gelişme oldu.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Dilovası Yangınında Cezalar İçin Müebbet Talepleri Yükseldi

Kocaeli'deki parfüm fabrikasında meydana gelen yangında, ikisi çocuk olmak üzere 7 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında 4 şirket yetkilisi için müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

TFF Beşiktaş ve Serdal Adalı Cezalarını İptal Etti

Türkiye Futbol Federasyonu, Serdal Adalı ile Beşiktaş'a verilen cezaları iptal etmeye karar verdi.

Hakan Fidan: SDG İsrail’den Cesaret Alıyor Açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, SDG'nin İsrail desteğine dikkat çekerek, ideolojik mücadelelerin siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini, silahlı eylemlerin ise silahlı yanıtlar doğuracağını ifade etti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.

TBMM Lokantasında Taciz İddiaları Soruşturması Genişliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde staj yapan bir lise öğrencisinin cinsel istismara uğramasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 3'ü tutuklandı. Tutuklu sayısı 4'e çıktı.