İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt yerleşkesinde akademisyenlerin yemekhanesinde panik yaşandı. Ek binadan dumanların yükselmesi üzereine itfaiye ekipleri olay yerine geldi.
Ancak yangının öğretim üyelerinin yemek yediği bölümdeki mutfakta, 'kontrollü yağ yakımı' olduğu anlaşıldı. Vatandaşlar 'yağları yakmayın' diye sürekli uyarılırken, Türkiye'nin en köklü öğretim kurumunda bu sabah yaşananlar şaşkınlık yarattı. Kullanılmış yağların yakılması sırasında bacanın da tutuştuğu ve ortaya bu sabah İstanbulluları korkutan görüntülerin çıktığı anlaşıldı.
İstanbul Üniversitesinde "profesörler evi" olarak da bilinen yemekhanede atık yağların tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınırken, yoğun duman oluştu.
Edinilen bilgiye göre, yemekhanedeki atık yağlar kontrollü bir şekilde yakıldığı sırada bir anda alevler büyüdü. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. İhbar üzerine üniversiteye gelen itfaiye ekipleri, kısa sürede yangını kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle oluşan yoğun duman ise kilometrelerce uzaklıktan görüldü. Yemekhanenin içine dolan duman itfaiye ekipleri tarafından kontrollü şekilde tahliye edildi.