İstanbul Ve Gazze Kardeş Şehir İlan Edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin ekim ayı ilk oturumu, İBB Başkan Vekili Nuri Aslan’ın başkanlığında Fatih Saraçhane’deki Başkanlık Binası’nda gerçekleştirildi. Toplantı, saat 15.00’te başlayarak, ulaşım ve imar planları gibi pek çok gündem maddesinin görüşülmesine olanak sağladı. Gazze’nin “kardeş şehir” olmasına dair öneri, tüm parti gruplarının desteğiyle gündeme alınarak, oy birliğiyle kabul edildi.

GAZZE’NİN KARDEŞ ŞEHİR OLMA TEKLİFİ

Gazze’nin kardeş şehir statüsü kazanması için, 4 grup başkan vekili adına ortak öneriyi sunan AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, “Kardeş Şehir İlişkisi” konusunun önemini vurguladı. Türkyılmaz, “İsrail tarafından 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan saldırılar dolayısıyla, 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze’ye acımasızca saldırılar yapılmaktadır. Bu saldırılar, her geçen gün daha da şiddetini artarak, dünyanın gözü önünde devam etmektedir. Adeta bir soykırıma doğru gitmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gazze arasında kardeş şehir ilişkisi tesisinin, eğitim, kültür, ekonomik, ticari ve insani yardım alanlarında ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜNÜN İMZALANMASI

Türkyılmaz, İstanbul ile Gazze arasında kardeş şehir protokolü imzalanabilmesi için yasal dayanakları belirtip, teklifin gündeme alınarak Avrupa Birliği Dış İlişkiler Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna ortak olarak havale edilmesini talep etti. Aynı zamanda, Dursun Çağlayan (Büyük Birlik Partisi Grup Başkan Vekili), Orkun Ayhan (Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili), Faruk Gökkuş (AK Parti Grup Başkan Vekili) ve Ülkü İnanlı (CHP Grup Başkan Vekili) başta olmak üzere tüm başkan vekillerine ve siyasi parti gruplarına teşekkür etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.