İTO Başkanı Avdagiç’ten Enflasyon Açıklaması

ENFLASYONLA MÜCADELE DİLEĞİ

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 2025 yılının enflasyonla mücadele açısından yılın kazanıldığı bir dönem olmasını temenni ediyor. Ancak bunun için iki önemli konuya dikkat çekiyor.

MEYVE-SEBZE FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Avdagiç, taze meyve ve sebze fiyatlarının aralık ayında yüzde 1,65 düştüğüne işaret ediyor. Ancak yıllık fiyat artışının yüzde 70’lere dayanması dikkat çekiyor.

KİRA ARTILIŞI VE HİZMET ENFLASYONU

Kira artışının da önemli bir faktör olduğuna dikkati çeken Avdagiç, hizmet enflasyonundaki yıllık artış oranının yüzde 66 gibi yüksek bir seviyede gerçekleştiğini belirtiyor.

ÖNEMLİ

Juventus Atalanta’ya Karşı 1-1 Berabere Kaldı

Atalanta ve Juventus, Serie A'nın 20. haftasında 1-1 berabere kalırken, Kenan Yıldız'ın 90+1'deki kaçırdığı fırsat maça damga vurdu.

İstanbul’da Toplu Taşıma Ücretlerine Yüzde 35 Zam

İstanbul'da toplu taşıma ücretlerinde yüzde 35 artış gerçekleştirildi, tam bilet fiyatı 27 TL olarak belirlendi.

Daha Fazlası!