İzmir’de Kuraklık Nedeniyle Abonelikler İptal

KURAKLIK ALARMI VERİLDİ

İzmir’de kuraklık sorunu ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Kent genelindeki barajlarda su seviyeleri, en düşük seviyelerine inmiş bulunuyor. Bu bağlamda, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), su kaynaklarının azalması üzerine yüksek su tüketilen belediye park bahçe aboneliklerinin geçici olarak iptal edileceğini açıkladı.

SU KAYNAKLARINDA AZALMA

İZSU, yaptığı açıklamada, İzmir’de ardı ardına yaşanan 4. kurak yıl nedeniyle iklim krizinin olumsuz etkileriyle mevsim normallerinin altında yağış aldığını belirtti. Böylece kentin su kaynaklarının oldukça azaldığı ifade edildi. Geçtiğimiz hafta, Gördes Barajı’nın suyu tükenirken, Tahtalı Barajı’ndaki su seviyesinin de tarihsel en düşük seviyelere gerilediği aktarıldı. Açıklamada, su üretimini artırmanın yanı sıra su tüketimini azaltmanın da kaçınılmaz hale geldiği vurgulandı.

TASARRUF ÇAĞRISI YAPILDI

Yeni su kuyuları açarak su üretimini artırmaya yönelik çalışmaların yanı sıra, belediye park bahçe aboneliklerinin geçici olarak iptal edilmesi gerektiği ifade edildi. Sürekli su hizmeti sunabilmek için suyun en az yüzde 10 daha tasarruflu bir şekilde tüketilmesi gerektiği çok önemli bir konu. İZSU, “Özellikle içme suyumuzun yüzde 82’sini kullanan konut ve iş yeri abonelerimizi suyu daha tasarruflu kullanmaya çağırıyoruz” şeklinde bir mesaj iletti.

VATANDAŞLARDAN TEPKİLER

Buca ilçesinde yaşayan Kemal İlik, parklardaki suların kesilmesine karşı olduğunu belirtti. İlik, “Sular boşa aktı. Yağmur suları barajlara akıtılabilirdi. Yönetimler iktidara gelene kadar bir sürü söz veriyorlar ama hiçbirini tutmuyorlar. Önümüzdeki aylarda belki sularımız kesilecek. Barajlardaki su seviyeleri düşmüş. Ne olacak halimiz bilmiyorum.” diyerek endişesini dile getirdi. Ayrıca, Gani Uktay da İzmir’e 1969 yılında geldiğini ifade ederek, “Ben geldiğimde buralar hep su kaynağıydı. İzmir’in nüfusu 70 binden 4 milyona çıktı. Ne su yetiyor ne de toprak yetiyor. Dua ediyoruz Allah’a su versin diye. Tahtalı Barajı kurudu. Başka su kaynakları kurudu.” şeklinde düşüncelerini aktardı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Almanya Başbakanı Merz: Transatlantik İlişkilerde Değişim Zamanı

Almanya'nın Başbakanı Merz, ABD'nin çıkarlarını sert bir biçimde savunduğunu vurgulayarak, transatlantik ilişkilerde önemli değişimlerin yaşanabileceğine dikkat çekti.

Dilovası Yangınında Cezalar İçin Müebbet Talepleri Yükseldi

Kocaeli'deki parfüm fabrikasında meydana gelen yangında, ikisi çocuk olmak üzere 7 işçinin hayatını kaybetmesi sonrasında 4 şirket yetkilisi için müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

TFF Beşiktaş ve Serdal Adalı Cezalarını İptal Etti

Türkiye Futbol Federasyonu, Serdal Adalı ile Beşiktaş'a verilen cezaları iptal etmeye karar verdi.

Hakan Fidan: SDG İsrail’den Cesaret Alıyor Açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, SDG'nin İsrail desteğine dikkat çekerek, ideolojik mücadelelerin siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini, silahlı eylemlerin ise silahlı yanıtlar doğuracağını ifade etti.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.