İzmir’de Su Tasarrufu Uyarısı Var

KURAKLIK ALARMI İZBİRİMDE

İzmir’de kuraklık durumu alarm veriyor. Şehir genelinde barajlardaki su seviyeleri en düşük seviyelere geriledi. Bu bağlamda, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), su kaynaklarının azalması nedeniyle yoğun su tüketilen belediye park bahçe aboneliklerinin geçici olarak iptal edileceğini duyurdu. İZSU açıklamasında, İzmir’de art arda 4. kurak yılın yaşandığı, iklim krizinin etkileri sayesinde mevsim normallerinin altında yağış alındığı ve kentin su kaynaklarının kayda değer oranda azaldığı belirtildi.

SU TASARRUFU GEREKİYOR

Geçen hafta itibarıyla önemli yüzeysel su kaynaklarından biri olan Gördes Barajı’ndaki su tamamen tükendi. Tahtalı Barajı’ndaki su seviyesi ise tarihin en düşük düzeylerine geriledi. Bu durum göz önünde bulundurularak, su üretimini artırmak kadar su tüketimini azaltmanın da bir zorunluluk haline geldiği ifade edildi. Bu bağlamda yeni su kuyuları açarak su üretimini artırma çalışmalarına devam edilirken, yoğun su tüketilen belediye park bahçe aboneliklerinin geçici olarak iptal edildiği aktarıldı. Ayrıca kesintisiz su hizmeti sağlayabilmek için suyun en az yüzde 10 oranında daha tasarruflu kullanılması gerektiği vurgulandı. İçme suyu tüketiminin yüzde 82’sini oluşturan konut ve iş yeri abonelerine suyu daha tasarruflu kullanmaları için çağrı yapıldı.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Vatandaşlar, su tasarrufu konusunda alınan tedbirlerin daha önce gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtiyor. Buca ilçesinde yaşayan Kemal İlik, parkların su kesintisinden etkilenmesi üzerine tepki gösterdi. “Ne olacak halimiz bilmiyorum” diyerek belediyelerin zamanında önlem almadığını öne sürdü. “Sular boşa aktı. Yağmur suları barajlara akıtılabilirdi. Yönetimler seçim zamanı birçok vaatte bulunuyorlar ama hiçbiri gerçekleşmiyor. Önümüzdeki aylarda belki de kesintilerle karşı karşıya kalacağız” şeklinde düşüncelerini ifade etti. Diğer bir vatandaş Gani Uktay ise 1969 yılında İzmir’e geldiğini, o dönemde su kaynaklarının bol olduğunu belirtti. “İzmir’in nüfusu 70 binden 4 milyona çıktı. Ne su yetiyor ne de toprak” diyerek yılın kuraklığı ile ilgili endişelerini paylaştı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nden Türk Gemisine Saldırı İddiası

Ukrayna Deniz Kuvvetleri, Türkiye'ye ait "VIVA" isimli geminin Mısır'a doğru sefer yaparken Rusya'nın insansız hava aracı saldırısına uğradığını iddia etti.

TBMM Lokantasında Taciz İddiaları Soruşturması Genişliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde staj yapan bir lise öğrencisinin cinsel istismara uğramasıyla ilgili 4 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 3'ü tutuklandı. Tutuklu sayısı 4'e çıktı.

Galatasaray Antalyaspor’a Karşı Yenilmezliğini Sürdürüyor

Galatasaray, Antalyaspor ile yaptığı son 19 maçta 15 kez galip gelirken, 4 mücadelede ise berabere kaldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan Suriye’deki Terör Saldırısına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de bir DEAŞ militanının Amerikan ve yerel birliklere düzenlediği terör eylemini sert bir dille lanetledi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay Entübe Edildi

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, kolon kanseri tedavisi sırasında durumu kötüleşti. Şu an yoğun bakımda solunum cihazına bağlı olarak tedavi ediliyor ve hayati tehlikesi sürüyor.