Japonya Nükleer Tesis Üzerinde Drone’lar

JAPONYA’DA DRONE SKANDALI

Japonya’nın güneybatısında yer alan Genkai nükleer güç tesisine üç drone’un izinsiz girdiği bildirildi. Ülkenin Nükleer Düzenleme Kurumu, bu durumu dört reaktörlü Genkai Nükleer Santrali’ni işleten Kyushu Electric Power şirketinin kendisine bildirdiğini duyurdu. Olay ile ilgili yapılan açıklamalarda, bölgede herhangi bir usulsüzlük tespit edilmediği ve çevreye yönelik bir tehdit bulunmadığı ifade ediliyor. Nükleer tesislerin çevresinde veya üstünde drone uçuşlarının genellikle yasak olduğu bilinirken, bir yetkili olayı “son derece alışılmadık” olarak nitelendirdi.

GİZEMİ SÜRDÜRÜYOR

Polis, olayla ilgili olarak araştırmalara devam ediyor. Şu anda drone’ların kim tarafından kontrol edildiği ve neden bu bölgede uçurulduğu net olarak bilinmiyor. Tesis çevresindeki radyasyon seviyelerinin normal olduğu ve tahliye gereksinimi olmadığı vurgulandı. Ayrıca, sitenin 1 ve 2 numaralı reaktörleri hizmet dışı bırakıldı. 3 ve 4 numaralı üniteler ise, 2011 yılında meydana gelen deprem ve tsunaminin sebep olduğu Fukuşima nükleer felaketinin ardından uygulamaya konulan gelişmiş güvenlik düzenlemeleri doğrultusunda 2018 yılında yeniden faaliyete geçti.

ÖNEMLİ

Yerlikaya, 20 Milyon Lira Destek Açıkladı

Balıkesir'deki 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1100 arama kurtarma personelinin bölgeye gönderildiğini ve 20 milyon lira destek sağlandığını duyurdu.

MHP Lideri Bahçeli: “Sabır kalmamıştır.”

MHP Lideri Devlet Bahçeli, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki göstererek, bölgedeki şiddet dalgasını kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

Daha Fazlası!