Kabine yarın Beştepe’de bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, Gürcistan-Azerbaycan sınırında meydana gelen askeri uçağın düşmesi, Terörsüz Türkiye süreci, ekonomideki gelişmeler ve Gazze ile Suriye’deki güncel durum üzerinde durulacak.
UÇAK KAZASI
20 askerin hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri’nden bir ekip görevlendirilmişti. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in, ekip tarafından yürütülen çalışmalar, toplanan deliller ve ilk tespitlere dair kabineye kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.
TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ
Terörsüz Türkiye süreci çerçevesinde atılan adımlar da kabinenin tartışacağı konular arasında yer alıyor. Terör örgütü PKK’nın, silah bırakma kararı alarak Türkiye’den çekildiğini duyurduğu bu süreçte, sınır ötesinde ve sahada yaşanan son gelişmelerin de ele alınması planlanıyor.
EKONOMİDE SON DURUM
Ekonomideki güncel durum da gündem maddeleri arasında olacak. Enflasyonla mücadelede kaydedilen son ilerlemeler ve atılması gereken adımlar değerlendirilecek. Ayrıca, ateşkes sonrası Gazze’deki insani krizin yanı sıra Suriye’deki güncel duruma ilişkin değerlendirmeler yapılması da söz konusu. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşması gerçekleştirecek.
then "Add to Home Screen"