KAMU SERVİS HİZMETLERİNE DEVAM EDİLECEK
Mayıs ayında yayımlanan kamu tasarruf tedbirleri genelgesindeki kamu kurumlarının servislerinin kaldırılmasına yönelik maddeye geri dönüldü. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, kamu kurumlarına gönderdiği yazıda, 17 Mayıs 2024’te yayımlanan genelgede toplu taşıma olan yerlerde servis hizmetlerinin sonlandırıldığına dikkat çekti. Ancak yazıda, kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda servis ihtiyacının sürdüğü, özellikle bakanlık merkez teşkilatlarının bulunduğu bölgelerde bireysel araç kullanımının arttığı ve bunun trafiği yoğunlaştırdığı vurgulandı. Ayrıca, bu durumun kamu personelinin mağduriyetine yol açtığı ifade edildi.
KAMU HİZMETLERİNE YENİ DÜZENLEMELER
Yapılan değerlendirmeler sonucunda kamu hizmetlerinin kesintiye uğramaması ve personel mağduriyetinin giderilmesi amacıyla, Cumhurbaşkanlığı iznine tabi kamu kuruluşlarına, genelgedeki kriterlere uymak koşuluyla personel servis hizmeti sunma izni verildiği bildirildi. Bu değişiklik, kamu çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılamak ve iş yükünü azaltmak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, sosyal medyadan konuya ilişkin bir paylaşımda bulundu. Yalçın, açıklamasında, “Eylemlerimiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile görüşmelerimiz ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yaptığımız istişarelerimiz sonuç verdi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda servis hizmetine devam edileceği belirtilmiştir” ifadelerine yer verdi.
SERVİS HİZMETLERİNDE SONLANDIRMA KARARI
Daha önce, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında, savunma ve güvenlik dışındaki kamu personel servis hizmetlerinin sözleşme bitiminde sonlandırılacağı açıklanmıştı. Bu karar, kamu çalışanları tarafından büyük bir tepki ile karşılandı ve ilk değişikliklerle birlikte yeniden gözden geçirildi.