Kapıkule’de seçim için sandıklar kuruldu!

Yurt dışında yaşayan seçmenlerin milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için gümrük kapılarında sandıklar kurulmaya başladı. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri, 8 Mayıs-7 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Yurt dışında yaşayan seçmenlerin milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için gümrük kapılarında sandıklar kurulmaya başladı. Gümrük kapılarında oy verme işlemleri, 8 Mayıs-7 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak.

Yurt dışında yaşayan seçmenlerin 8 Mayıs-7 Haziran 2015 tarihleri arasında milletvekili seçimlerinde oy kullanabilmeleri için kara sınır kapılarında sandıklar kurulmaya başlandı. Yüksek Seçim Kurulu görevlilerince Kapıkule Sınır Kapısı’na getirilen sandıklar, oy kullanma işlemlerinin gerçekleşeceği peronlarda kurulmaya başlandı.

SEÇMENLER, ÜLKEYE GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA AFİŞLERLE YÖNLENDİRİLECEK
Sınır kapısının giriş ve çıkışlarına seçmenleri yönlendirmek için ‘Gümrük tescil işlemlerinden sonra aracınızı sol tarafa park ederek oyunuzu kullanabilirsiniz’, ‘Oy kullanma yeri’ yazılı afiş ve pankartlar asıldı. Yüksek Seçim Kurulu’nca, Kapıkule Sınır Kapısı dışında bölgede bulunan Pazarkule, İpsala ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda da yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, seçim döneminde Türkiye’de bulunuyorlarsa, 8 Mayıs – 7 Haziran tarihlerinde oy kullanabilmeleri için gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

MİLLETVEKİLİ

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kars Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Gözaltına Alındı

Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, sosyal medyada ayrımcı içerikler paylaştığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Sakarya’da 37 Mahallede Şap Karantinası Uygulaması

Karasu'da üç mahallede şap hastalığı belirlendi. Hastalığın yayılmasını önlemek için 37 mahallede hayvan hareketleri durdurulup karantina süreci başlatıldı.

Bodrum’da Ana Su Hattı Patladı Yol Çöktü

Bodrum'da su isale hattının patlaması sonucu yol çöktü ve çukurlar meydana geldi. Bölgedeki su akışı kontrol altına alınırken, onarım çalışmaları başlatıldı.

Bangladeş’te TİKA ile Güvenli Yerleşim Alanı Kuruldu

Bangladeş’in kuzeyinde, sürekli değişken yapısı nedeniyle sel ve erozyon tehdidi altındaki Brahmaputra Nehri adaları için yeni bir yerleşim alanı inşa edildi. Proje, Gaibandha bölgesinde gerçekleştirildi.

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.