Karatay’da Patlama: 12 Yaralı Var

PATLAMAYLA İLGİLİ OLAY DETAYLARI

Konya’nın Karatay ilçesinde, dört katlı bir binanın üçüncü katında doğal gaz kaynaklı olduğu değerlendirilen bir patlama gerçekleşiyor. Bu olayda 1’i ağır olmak üzere toplamda 12 kişi yaralanıyor. Olay, Gazi Osmanpaşa Mahallesi Menzil Caddesi’nde saat 01.40 sıralarında meydana geliyor. Patlamadan sonra binanın üçüncü katında yangın çıkıyor. Hemen ardından, 112 Acil Servis, AFAD, itfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk ediliyor.

YARALILAR VE SALGINMALARI

Patlamada yaralanan 12 kişi, sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından çevredeki hastanelere götürülüyor. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildiriliyor. Konya Valiliği ise olay hakkında yazılı bir açıklama yaparak, patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu ve 1’i ağır 12 kişinin yaralandığını vurguluyor. Vali İbrahim Akın, olay yerine giderek durumu yakından inceliyor. Bunun yanı sıra, polis ve itfaiye ekipleri patlamanın nedenleri üzerine araştırmalarını devam ettiriyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Gazze’de Gıda Güvenliği Krizi Devam Ediyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı yapıların IPC raporuna göre, Gazze'deki 1,6 milyon kişi, Nisan 2026'ya kadar ciddi gıda güvensizliği sorunu yaşayacak.

ABD’li Bakan Rubio’dan Gazze İçin Yardım Çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Gazze'deki insani yardımların artırılması gerektiğini vurgularken, ateşkes sürecinin sürdüğünü açıkladı.

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran İfadesini Verdi

Fenerbahçe'nin Başkanı Sadettin Saran, yürütülen uyuşturucu soruşturması çerçevesinde "şüpheli" olarak ifade vermek üzere polis merkezine davet edildi.

Japonya’nın Nükleer Silah Sahibi Olma Tartışması Derinleşiyor

Japonya'da bir hükümet yetkilisi, Başbakan Takaiçi Sanae'nin güvenlik politikaları çerçevesinde nükleer silah edinme gerekliliğini dile getirdi.

Anadolu Efes Evinde Dubai’ye Yenildi

Anadolu Efes, EuroLeague 17. haftasında evinde Dubai Basketbol'a karşı 80-76'lık bir yenilgi aldı.