Katar: Müzakereler Boşluk Oluşumunu Engellemek İçin Başlatıldı

Gazze’de ateşkesin ilk aşaması başarıyla sona erdi, gözler ise sürecin devamındaki gelişmelere çevrildi. Konuyla ilgili olarak Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mecid el-Ensari, Mısır’ın Şarm eş-Şeyh kentinde gerçekleştirilen Barış Zirvesi sonrası bir röportaj yaptı. “ZORLU VE ÇETİN MÜZAKERELER BAŞLADI” El-Ensari, Gazze’deki ateşkes hakkında “Bu tarihi günü uzun zamandır, özellikle son 2 yıldır bekliyorduk. Bu adımın, bölgeye istikrar ve barış getireceğini umuyoruz” şeklinde görüş bildirdi. ABD Başkanı Donald Trump’ın ikinci aşama müzakerelerinin başladığına yönelik açıklamaları ile benzer bir ifadeyle, “İlk aşamanın sorunsuz geçmesi için birçok konunun görüşülmesini, ateşkes müzakerelerinin ikinci aşamasına bıraktık. Şu anda, Gazze Şeridi’nin güvenliğini ve yönetimini sağlamak, savaşın yeniden başlamamasını garanti altına almak amacıyla zorlu ve çetin müzakereler başladı” dedi.

“BOŞLUK OLUŞMASINI ENGELLEMEK AMACIYLA BAŞLATILDI” VURGUSU El-Ensari, müzakerelerin “ateşkes anlaşmasının birinci ve ikinci aşamaları arasında bir boşluk oluşmasını engellemek amacıyla başlatıldığını” belirtti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Trump’tan Savaş Yetkileri Tasarısına Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik saldırıları durdurmayı hedefleyen savaş yetkileri tasarısına sert tepki gösterdi. Trump, sosyal medya hesabındaki paylaşımda oylamayı anlamsız bulduğunu belirtti.

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.

Mahkeme CHP’nin Kongre ve Kurultay Davasını Reddetti

Ankara 3. Asliye Mahkemesi, CHP tarafından 2023'te düzenlenen İstanbul İl Kongresi ve 38. Olağan Kurultay'ın iptali davalarını reddetti. Ret kararının gerekçeleri mahkeme tarafından ayrı ayrı açıklandı.

1 Temmuz’da Depozitolu Şişeye 1 TL Verilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1 Temmuz'dan itibaren Depozitosu Olan Ambalajlar uygulamasının Türkiye genelinde yaygınlaşacağını açıkladı. Uygulama kapsamında teşvik bedeli ise 1 TL olarak belirlendi.

Jhon Duran’ın Paylaşımı Sosyal Medyada Konuşuluyor

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon başında Al Nassr'dan kiraladığı Jhon Duran ile devre arasında yollar ayrıldı ve Kolombiyalı futbolcu Zenit'e kiralandı. Disiplinsiz tavırlarıyla öne çıkan oyuncu Galatasaray ile anılıyordu.