Kırıkkale’de Yangın: İtfaiye Ekipleri Müdahaleye Devam Ediyor

Kırıkkale’deki bir kimya fabrikasında yangın meydana geldi. Öğle saatlerinde çıkan alevler, yapılan tüm müdahalelere rağmen hala söndürülememiş durumda. Yahşihan ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 2. Sokak’ta bulunan ve madeni yağ üretimi yapan fabrikada, bilinmeyen bir sebeple yangın çıkışı gerçekleşti. Olayın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin yangınla mücadelesi devam ediyor.

VALİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, yangın bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Kırıkkale’mize, OSB’mize, hemşehrilerimize geçmiş olsun. Bugün Bahadır Kimya’daki yangını koordine etmeye çalışıyoruz. 70 hemşehrimizin çalıştığı bir fabrika. Şükürler olsun ki hiçbir can kaybımız yok.” şeklinde ifade etti.

TAHVİYE İŞLEMLERİ YAPILDI

Yangının başladığı andan itibaren fabrika içinde gerekli tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiğini belirten Makas, “Çevre vilayetlerimizden, TÜPRAŞ’tan, Makine Kimya’dan yapılan takviyelerle ilk aşamada kontrol altına alındı ama henüz vahametini devam ettirmekte. İçişleri Bakanımızın talimatları doğrultusunda AFAD’da kurulu bulunan Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından da olaya müdahale edilmekte.” dedi. Ayrıca, Ankara’dan gelen 26 aracın da yangınla mücadeleye dahil olduğu bildirildi.

ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini vurgulayan Makas, “Gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sizlerle bunu paylaşacağız. Şükürler olsun ki yangın genişlemeden söndürülecek, hedefimiz, planlamamız o. Burada 66 fabrikamız var. OSB’lerde biraz daha yanaşık düzende fabrikalaşma var.” diye ekledi. Ayrıca, Emniyet, jandarma ve AFAD ekiplerinin, tüm Kırıkkale itfaiyeleri ile birlikte, Çankırı, Ankara, Çorum ve Kırşehir’den gelen takviyelerle yangına müdahale etmeye devam ettiğini sözlerine ekledi. Makas, bölgede bulunan iş insanlarının da tankerleriyle su takviyesi yaptığını belirterek, “İnşallah en kısa sürede söndürerek bitirmiş olacağız. Tekrar belirtmek isterim, herhangi bir can kaybımız yok, buna şükürler olsun. İnşallah can kaybı olmadan da olayı sonuçlandırmış olacağız.” şeklinde ifade etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kayıp Çocuk Yedi Yıl Sonra Kurtarıldı

Bursa'da 2019 yılından bu yana kayıp olarak aranan 8 yaşındaki çocuk, özel ekip tarafından düzenlenen operasyonla bulundu ve annesine teslim edilerek Almanya'ya gitti. N.S. isimli çocuğun yedi yıl sonra kaydedilen ilk görüntüsü dava dosyasına girdi.

Fenerbahçe’de Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Başladı

Fenerbahçe Spor Kulübü'nde olağanüstü seçimli genel kurul toplantısı başladı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen kongrede üyeler tribünde yerini aldı.

Baraj Kapakları Kapatıldı, Esma Nur Arama Çalışmaları Yoğunlaştı

Sivas'ta Kelkit Çayı'na düştüğü düşünülen Esma Nur Hacıosmanoğlu'nu arama çalışmaları 21'inci gününe girdi. Kaza, 16 Mayıs'ta gece yarısı D-100 karayolunda meydana geldi.

Üç İlde Yarın Yerel Ara Seçim Yapılacak

Türkiye'nin üç şehrinde yarın yerel ara seçim yapılacak ve Tokat, Gümüşhane ile Nevşehir'de altı beldede belediye başkanı ile meclis üyeleri için sandık kurulacak. Ayrıca 362 mahallede muhtar ve ihtiyar heyeti seçimi yapılacak.

TOKİ 64 İlde 20 Bin Konutu Kurasız Satışa Sunuyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 64 ilde üretilen yaklaşık 20 bin konut, 15 Haziran 2026 ile 17 Temmuz 2026 tarihleri arasında kurasız ve başvuru önceliğine göre açık satışa sunuluyor. Satışlar Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapılacak.