Kızlay: Tüm çocuklar çiçektir

Türk Kızılayı Adana Şubesi ve Kızılay’ın genç gönüllüleri, ülkelerine dönmek üzere İl Göç İdaresi’nde işlem yaptıran yabancı ailelerin çocuklarına uzun süre unutamayacakları eğlence dolu bir gün yaşattı.

Türkiye’nin iyilik ve merhamet eli Türk Kızılayı, ülkelerindeki çatışmalardan dolayı Türkiye’ye sığınan yabancı ailelerin çocuklarına yönelik eğlence programı organize etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen aktiviteye, ülkelerine dönmek üzere İl Göç İdaresi’nde işlem yaptıran çoğunluğu Suriyeli ailelerin çocukları katıldı.

Yaşadıkları bölge güvenli hale geldiği için ülkelerine dönme hazırlığı yapan ailelerin çocukları, müzik ve palyaço eşliğinde gönüllerince eğlendi. Birçoğu Türkiye’de dünyaya gelen ve aileleriyle zor koşullarda yaşam mücadelesi veren çocuklar, etkinlikte uzun süre unutamayacakları anlar yaşadı. Kızılay gönüllüsü gençlerin yüzlerini rengarenk boyadığı çocuklara, boyama kitabı, boyama kalemleri ile diş fırçası hediye edildi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, “Bu çocuklar ve aileleri, Suriye’ye döndüklerinde ülkemizi güzel hatırlasınlar. Çocuklara ait bir bayram olduğunu bilsinler. Bütün gayretimiz bunun için. Belki de bu çocuklarımızın ilk Çocuk Bayramı kutlaması. Umut ediyoruz ki son olmaz. Bu çocuklar barış ve huzur içinde yaşarlar. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarına hak ettikleri standartlarda yaşam ve güzel bir gelecek diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” . çocuklar çiçektir onları koruyalım hak ettikleri geleceği hazırlayalım dedi

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Bursaspor, Amine Boutrah’yı Transfer Etti

Bursaspor şampiyonluk kadrosu kurma hedefiyle transfer piyasasında bütçe disiplinini koruyarak sol kanat oyuncusu Amine Boutrah'ı kadrosuna kattı. Kulüp, 25 yaşındaki oyuncuyu resmen duyurdu.

Erdoğan: Sıfır Atık Ekonomiye 365 Milyar TL Katkı Sağladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Sıfır Atık Forumu'nun gala yemeğine katıldı. Erdoğan, Sıfır Atık Hareketi ile hayata geçirilen projelerin ekonomiye 365 milyar lira katkı sağladığını belirtti.

Bakan Fidan’dan İsrail’e Müzakere Uyarısı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Kore ziyareti sırasında iki ülke arasındaki stratejik işbirliğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güney Kore ile işbirliğine büyük önem verdiğini belirtti.

Van’da Kaza: 4 Ölü, 4 Yaralı

Van'ın Çaldıran ilçesinde Levent Kiraz yönetimindeki hafif ticari araç ile Abidin Çelik idaresindeki pikap Özalp-Çaldıran ve Ağrı-Doğubayazıt kavşağında çarpıştı. Kazada 57 yaşındaki anne Selbet Kiraz, 5 yaşındaki Havva, 6 yaşındaki Yunus ve 9 yaşındaki Emre Kiraz hayatını kaybetti.

Menesa Özel Havuzda Ölü Bulundu

Diyarbakır Bağlar ilçesindeki kırsal Tellikaya Mahallesi'nde yaşayan Özel ailesi, dün akşam saatlerinde küçük kızları Menesa'nın evde olmadığını fark etti. Aile, kendi imkanlarıyla arama başlattı.