Kahramanmaraş’taki yetkililer, hayvan zulmüne karşı kararlı bir hareketle, köpek dövüşleri düzenleyen kişilere karşı harekete geçti. Köpek dövüşünü düzenlediği iddia edilen A.K. (24) ve A.H.Ç. (25) hakkında 33 bin 400 TL idari para cezası verildi. Ayrıca olay yerinde bulunan 10 seyirciye ilgili yasaları ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 50.000 TL para cezası verildi.
Operasyon, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Pazarcık ilçesi kırsalında yasa dışı köpek dövüşü faaliyetlerine işaret eden istihbarat üzerine harekete geçen yetkililer, kapsamlı bir operasyon başlattı.
Failler A.K. ve A.H.Ç., 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hukuki sonuçlarla karşı karşıyadır. Haklarında alınan hukuki tedbirler kapsamında toplam 33.400 Türk Lirası idari para cezası uygulandı. Ayrıca köpek dövüşü etkinliğinde izleyici olarak bulunan 10 kişi, 7258 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri gerekçesiyle toplam 50.000 TL para cezasına çarptırıldı.
Operasyon kapsamında, yasa dışı kavgalarda kullanılan köpekler faillerin elinden kurtarılarak uygun bakım ve rehabilitasyon için bir hayvan barınağına teslim edildi. Köpek dövüşüne yönelik baskı, yetkililerin hayvan zulmiyle mücadele etme ve bu tür yasa dışı faaliyetlerde bulunanlara katı cezalar uygulama taahhüdünü vurgulamaktadır.