DIŞİŞLERİ BAKANI’NDAN UKRAYNA’YA ZİYARET
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Ukrayna’ya gerçekleştirdiği ziyaret devam ediyor. Bu esnada, Rusya’nın Türkiye’de düzenlenmesini istediği 2 Haziran tarihli Rusya-Ukrayna görüşmeleri hakkında Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e atıfta bulunarak, “Putin, Ukrayna konusunda üst düzey görüşmelere hazır. Ancak öncelikle heyetlerarası doğrudan müzakerelerde bir sonuca ulaşılması gerekiyor” dedi.
PUTİN-ZELENSKİ GÖRÜŞMESİ İÇİN ŞARTLAR
Peskov, “Rus heyeti İstanbul’a gidiyor ve 2 Haziran’da Kiev ile yeni bir müzakere turu için hazır olacak” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Ukrayna görüşmeleri sonuç verirse, Putin-Zelenski zirvesini değerlendiririz” sözlerini de ekledi. 16 Mayıs’ta İstanbul’da yapılan görüşmeler öncesinde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Putin’i İstanbul’da bekleyeceğini duyurmuştu. Ancak, Putin Türkiye’ye gelmediği için Zelenski, İstanbul’a bir heyet göndermişti.
ATEŞKES ŞARTLARI GÖRÜŞÜLECEK
Kremlin tarafından yapılan güncel açıklamada, İstanbul’da ateşkes şartlarının ele alınacağı belirtildi. Rusya ve Ukrayna arasında memorandum tasarılarının görüşüleceği ve detayların kamuoyuna açıklanmayacağı ifade edildi.